Превара или стварна хуманитарна акција?

Дјечакова мајка Еллина Марковић (балерина из Украјине) редовно на инстаграму објављује своје и синове фотографије на којима се види да је дјечак жив, здрав, нарастао, те да чак иде и у школу.

Босна и Херцеговина 02.02.2016 | 09:10
Превара или стварна хуманитарна акција?

Тешко да има особа у Кисељаку, Босни и Херцеговини, а судећи према медијима и у Хрватској, која није чула за акцију "Помозимо Едуарду". 

Наиме, ријеч је о дјечаку Едуарду Марковићу из Кисељака, чији је отац прије неколико година покренуо споменуту акцију, пише артинфо.ба.

Дјечаку је наводно потребна трансплантација гуштераче и налази се у коми већ неколико година. Веома често његов отац Нико се огласи на споменутој Фацебоок страници, чак шаље медијима и приватне поруке, поручујући да је дјечак добио нову прилику, да је ријеч о посљедњој шанси и слично, и тако већ годинама.

Међутим, увијек се у свим објавама врти једна те иста фотографија из болнице, чак нејасна те дјечакове фотографије из ране доби.

Након што је позната хрватска пјевачица објавила на свом профилу апел за помоћ почели су коментари како је ријеч о лажној акцији јер наиме, дјечакова мајка Еллина Марковић (балерина из Украјине), из Кијева Украјине, редовно на инстаграму објављује своје и синове фотографије на којима се види да је дјечак жив, здрав, нарастао, те да чак иде и у школу.

Дјечаков отац је на молбу да прокоментарише цијелу ситуацију, одговорио како је дјечак из Русије пребачен у Украјину, да је у коми те да фотографисање није дозвољено. На питање о службеним дијагнозама и документима о болести упутио је на документе на страници (старе двије године).

Међутим, мајка је угасила за јавност свој профил на инстеграму, али из арт.инфо су га већ успјели документовати.

Остављају свима да процјене сами о чему је ријеч. Међутим, како пишу очигледно је да нешто у овој вишегодишњој акцији није уреду.

Извор: Вецерњи.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бојан Нишевић

02.02.2016 08:17

Па ваљда то треба да испита полиција и да се јавно изнесе резултат тог испитивања, а не да новинар оставља јавности да суди о чему је ријеч?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ето сад

02.02.2016 08:27

А ја синоц гледам тај цланак и данас сам хтио јос и да уплатим 50 евра на тај рацун,јос сам и написао коментар да сви који могу плате.А сад превара,е јадни су ти који овако узимају новац.Јадни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макарска

27.02.2016 09:48

Људи, немојте слати новац, ради се о превари. Теско је повјеровати да постоје овакви монструми који лазу да им је дијете на самрти да би си обезбиједили егзистенцију. Знам особно Нику Марковица и надам се да це му се убрзо судити за све. Истаина изадје на видјело, кад тад.

ОДГОВОРИТЕ