Prevara ili stvarna humanitarna akcija?

Dječakova majka Ellina Marković (balerina iz Ukrajine) redovno na instagramu objavljuje svoje i sinove fotografije na kojima se vidi da je dječak živ, zdrav, narastao, te da čak ide i u školu.

Bosna i Hercegovina 02.02.2016 | 09:10
Prevara ili stvarna humanitarna akcija?

Teško da ima osoba u Kiseljaku, Bosni i Hercegovini, a sudeći prema medijima i u Hrvatskoj, koja nije čula za akciju "Pomozimo Eduardu". 

Naime, riječ je o dječaku Eduardu Markoviću iz Kiseljaka, čiji je otac prije nekoliko godina pokrenuo spomenutu akciju, piše artinfo.ba.

Dječaku je navodno potrebna transplantacija gušterače i nalazi se u komi već nekoliko godina. Veoma često njegov otac Niko se oglasi na spomenutoj Facebook stranici, čak šalje medijima i privatne poruke, poručujući da je dječak dobio novu priliku, da je riječ o posljednjoj šansi i slično, i tako već godinama.

Međutim, uvijek se u svim objavama vrti jedna te ista fotografija iz bolnice, čak nejasna te dječakove fotografije iz rane dobi.

Nakon što je poznata hrvatska pjevačica objavila na svom profilu apel za pomoć počeli su komentari kako je riječ o lažnoj akciji jer naime, dječakova majka Ellina Marković (balerina iz Ukrajine), iz Kijeva Ukrajine, redovno na instagramu objavljuje svoje i sinove fotografije na kojima se vidi da je dječak živ, zdrav, narastao, te da čak ide i u školu.

Dječakov otac je na molbu da prokomentariše cijelu situaciju, odgovorio kako je dječak iz Rusije prebačen u Ukrajinu, da je u komi te da fotografisanje nije dozvoljeno. Na pitanje o službenim dijagnozama i dokumentima o bolesti uputio je na dokumente na stranici (stare dvije godine).

Međutim, majka je ugasila za javnost svoj profil na instegramu, ali iz art.info su ga već uspjeli dokumentovati.

Ostavljaju svima da procjene sami o čemu je riječ. Međutim, kako pišu očigledno je da nešto u ovoj višegodišnjoj akciji nije uredu.

Izvor: Vecernji.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bojan Nišević

02.02.2016 08:17

Pa valjda to treba da ispita policija i da se javno iznese rezultat tog ispitivanja, a ne da novinar ostavlja javnosti da sudi o čemu je riječ?

ODGOVORITE
Name

eto sad

02.02.2016 08:27

A ja sinoc gledam taj clanak i danas sam htio jos i da uplatim 50 evra na taj racun,jos sam i napisao komentar da svi koji mogu plate.A sad prevara,e jadni su ti koji ovako uzimaju novac.Jadni.

ODGOVORITE
Name

Makarska

27.02.2016 09:48

Ljudi, nemojte slati novac, radi se o prevari. Tesko je povjerovati da postoje ovakvi monstrumi koji lazu da im je dijete na samrti da bi si obezbijedili egzistenciju. Znam osobno Niku Markovica i nadam se da ce mu se ubrzo suditi za sve. Istaina izadje na vidjelo, kad tad.

ODGOVORITE