Игор Радојичић једини кандидат на "конкурсу за Биљану Плавшић"

Милорад Додик ће ускоро бити збачен с власти. На то бар указују многи "познаваоци прилика" код нас. А хистеричан страх који вришти из режимских билтена потврђује њихове сумње.

Република Српска 02.02.2016 | 06:55
Игор Радојичић једини кандидат на "конкурсу за Биљану Плавшић"

Додик ће, кажу, њему блиски извори, сјахат, онако како је и узјахао. Неће изгубити изборе, него ће бити "оборен" уз помоћ међународног фактора и, што би он рекао "домаћих издајника". Баш онако како је и дошао први пут на власт заједно са Биљаном Плавшић, у вријеме док је он био "домаћи издајник".

Међународни фактор је и даље остао исти, само што сада овдје нема толико присутних тенкова. А и не требају им. Није Миле ни Радован ни Обрван. И Обрван је, кад смо већ код тога, сада на његовој страни.

Све остало је остало исто. Ту су и криминал и корупција и тешка економска криза. Ту је и медијски мрак.

Па кад је већ тако, ред је да се распише и конкурс за нову Биљану Плавшић. Она стара, некадашња, је осуђена за ратне злочине, одлежала своју казну и сада скрхана годинама покушава подсјетити Додика ко је она и како је њихово пријатељство уз подршку Сфорових оклопњака почело.

Конкурс је отворен. Име првог кандидата је већ познато. Он је, по пракси устаљеној у институцијама Републике Српске, већ одавно, прије кокурса, примљен као в.д. Сада треба да се обави и та формалност и да се свим осталим кандидатима угасе лажне наде и готова ствар.

Је ли вама тешко замислити Игора Радојичића у улози Биљане Плавшић? Мени није.

Има ту нека тајна веза.

Биљан Плавшић је од почетка деведесетих па све вријеме рата била у врху СДС-а и ратног руководства Републике Српске. Као потпредсједница Републике Српске, учествовала у доношењу најбитнијих одлука, обилазила ратишта, љубила се с Арканом... Када је рат стао, преузела дужности предсједника јер се Караџић под притиском међународне заједнице морао склонити... А онда се у њој нешто преломило.

Оптужила своје дојучерашње сараднике, Караџића, Крајишника и друге да су се све вријеме рата и послије рата бавили криминалом, и уз отворену помоћ међународног фактора кренула у обрачун с њима.

Упадало се у станице Полиције. Република Српска се нашла на ивици грађанског рат. Подршка предсједници, у садејеству са страним војним трупама, била је и јединица Специјалне полиције којом је командаовао Драган Лукач садашњи министар унутрашњих послова.

Када је на тај начин предсједница преузела пуну контролу над влашћу Републике Српске, за мандтара је именовала Милорада Додика, једног од два посланика Странке независних социјалдемократа.

Влада на челу с Додиком је изабрана 18. јануара 1998. године на сједници Народне скупштине у Бијељини. Глас који му је недостајао обезбијеђен је помоћу хеликоптера Сфора који је посланика Фрању Мајданџића вратио "с пола пута" како би гласао за Додика. Кажу да нервозни амерички дипломата који је присуствоао том засједању није скривао жаљење што нема право гласа у Скупштини Републике Српске, па да и он дигне руку за новог премијера.

Гдје је у свему томе Игор Радојичић?

Он је у то вријеме, као и данас био "млад и перспективан кадар". Тада у врху Социјалистичке партије Живка Радишића, која ће ступити у коалицију "Слога" заједно са Додиковим СНСД-ом и новоформираним Српским народним савезом Биљане Плавшић. Била је то она коалицијиа којој је Никола Шпирић, тада Шешељев радикал спјевао стих : "Алијина три љиљана, Живко, Додик и Биљана".

Када је пукла тиква између Додика и Живка, дио социјалиста на челу са Небојшом Радмановићем, а међу њима и "млади, перспективни" кадар Радојичић, су остали вјерни колиционом партнеру оснивајући нову партију која ће се послије стопири са Додиковим СНСД-ом.

Још од тада Игор Радојичић је у врху СНСД, као "млад и перспективан кадар" од којег се пуно очекује. Повратком СНСД-а на власт 2006. године, сјео је на чело Скупштине Републике Српске. Наступила је тада нова "националистичка" фаза СНСД-а.

Додик који је неколико година раније поручивао: "Коме се слави слава нека иде у СДС", постаје кум многих православних храмова и близак пријатељ владика и попова. Пробосански, проевропски, проамерички, Додик постаје, "просрбски", "антиевропски", "проруски"... "Битанге које се скривају по шумама", проглашава херојима, а он сам постаје "Чувар Српске" и велики пријатељ старих и нових битанги Крајишника, Вучуревића, Калинића...

А Игор? Он и даље остаје "млад и перспективан кадар".

Додик пјева под предизборним циркуским шатрама, поред њега плешу стриптизете, ждере се прасетина и кисео купус, лоче млако пиво, пљује, псује и вијеђа опозиција новинари, Европа и мрска Америка, а "млади и перспективни" Игор ћути. Ћутао је и када су из Републике Српске изношени милиони марака. Када грађевинска мафија отима сваки педаљ Бањалуке. Када се уништава парк у центру града. Да би ту Кумов кум, Миле Радишић саградио зграду.

Ћути када се на изградњи ауто-пута, зграде Владе или Клинчког центра оперу десетине или стотине милиона марака. Они су крали, а он је "само држао мердевине".

Ћутао је када је након што је проговорио о грађевинској мафији у Бањалуци убијен Милан Вукелић. Ћути и када осам година од тог злочина сви ћуте.

Ћутао је и док су пред његовим очима изгласаване стотине милиона марака ничим оправданих задужења и када су доносени многи штетни закони. Ћутао и гласао "за".

Када није реизабран за предсједника Скупштине и када је на то мјесто умјесто њега засјео Недјељко Чубриловић, он је наставио да ћути. То је наставио да ради и када, иако су то "многи очекивали", није постао премијер. Када је то опет постала Жељка Цвијановић, с којом наводно "није у добрим односима". Додуше, тада је већ пустио и браду.

Читајући из његове браде, стручњаци за ту област и "добро обавијештени извори", су одмах јавности саопштили: "млади и перспективни" Игор Радојичић, се супротставио Милораду Додику. Он је тада направио драматичан заокрет и посадио кромпир.

Међу првима. Сликао се на њиви и твитнуо фотографију. Онда су се огласили и стручњаци који знају читати из бразде, и рекли: "Готово је, Игор више неће ћутати!"

Он је, ипак, само обријао браду.

"Добро обавијештени извори", кажу да је сво ћутање била само финта договорена између Главног Баје и "младог и перспективног" Радојичића, која је овом другом помогла да подигне свој рејтинг код бирачке машинерије. Тачније, намијењена, за онај њен урбанији дио.

Додикова рурална, зборашка кампања не пролази у граду као што је Бањалука. А Радојичић намјерава да се кандидује за градоначелника Бањалуке. Наравно ако Додик тако одлучи, у супротном он ће наставити да ћути, а можда ће и дужу браду пустити.

До тада он ћути и док поред њега у врху градског одбора СНСД-а сједи његова десна рука Слободан Гаврановић. Најцрњи од свих гаврана који су икада били на челу Бањалуке тврде и власт и опозиција. Ту је у градском одбору и његова лијева рука Жељка Цвијановић, с којом он, "није у добрим односима", како су тврдили "њему блиски извори".

"Млади и перспективни" Радојичић, је урбана слика "бахатог и примитивног Додика". Зна то Бањалука, јер јој је доста петнаест година владавине СНСД-а, па био он проамерички или проруски урбани или сељачки.

Упознала је сва његова лица, која су јој уништила паркове, посјекла дрвореде, затворила фабрике, украла милионе и Бањалуку, изградњом свих тих стамбених једница, по рецепту грађевинске мафије, претворила у велику спаваоницу крај Лакташа, гдје су пресељаване фирма попут "Гласа" или "Мљекаре".

Зна и да њихов суграђанин с брадом или без браде нема разлога да било шта мијења, јер њему је итекако добро. Добра посланичка плата, супруга добро запослена у Министарству финансија, на чијем челу је Зоран Тегелтија, с који према "добро обавијештеним изворима" он такође није у добрим односима...

Добро кромпир родио на Крчмарицама, а ускоро ће и трешње избехарати па ће се нове фотографије твитати. Шта би то "млади и перспективни" човјек мијењао. А рејтинг, који је стекао када је ћутањем и брадом "пркосио" Додику ? Истопио се још прошлог љета. Управо зато је Игор са становишта опозиције најбољи кандидат за градоначелника Бањалуке. Могли би да га побиједе, а да готово ништа не раде.

А они нарочито воле да ништа не раде. Зна то и Додик. Зна да ће објлодањивањем његове кандидатуре, заувијек изгубити Бањалуку. Зна да је свакако изгубио и Бањалуку и све остало. Зна и да је дуго још до локалних избора и да су пред њим тешки дани, у којима нема ко други одиграти улогу Биљане Плавшић, или "прелазног рјешења" до Игор Радојичић. Њему припада та улога. Никако не некоме из опозиције.

Замислите ситуацију (мени је тешко замислити), да Додика ујутро ухапси СИПА. Нема тога у његовом окружењу ко би могао на мјесту "прелазног рјешања", боље ћутати од Радојичића. Ако Додика ујуто ухапсе, то значи да су Тегелтију ухапсили данас.

Жељка је ту да се обрати медијима и саопшти да предсједник није ухапшен него је "лишен слободе". Лукач ће чекати наређења, а наређења неће стизати. ДНС ће преговарати о колицији са Савезом за промјене, а Петар Ђокић ће већ бити на службеном путу у Киншаси.

Дакле, "младом и перспективном" Радојичићу неће бити конкуренције у улози Биљане Плавшић. До избора. Баш као и у случају Биљане Плавшић, која је након "пуча", владала још до првих предсједничких избора. Он је добар са странцима. Била је и она, али је отишла у прошлост. У затвор, па опет у прошлост. Игор је ту у бољој позицији. Он има ону њиву на Крчмарицама. Може је сликати до миле воље.

Аутор: Миљан Ковач

(Импулспортал)

Коментари / 82

Оставите коментар
Name

цицана

02.02.2016 06:07

Па нецемо ваљда рехабилисати старе, бескорисне политицаре као сто је Радојициц? Осим да попуни мјесто, он нема никакве визије, у то смо се вец увјерили. Без политицке борбе би хтио поново на власт? Какав је то карактер?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован Слијепчевић

02.02.2016 11:21

"Милорад Додик ће ускоро бити збачен са власти." Нисам гласао за Милорада Додика, нисам ни неки загрижени опозиционар, једноставно мислим да је вријеме за промјену власти. Али ова прва реченица у тексту показује на какво морално дно смо пали. Кад неки анонимни новинар пише да ће бити ЗБАЧЕН предсједник Републике Српске, за коју је погинуло 25 000 највећих синова? И то сви поздрављају и желе крв? Поздрављао бих ја, први, да сам прочитао "Милорад Додик ће 100% изгубити изборе." Било би ми драго. Овако не могу да се радујем. Зна се ко се радује српској крви и несрећи. Извините што одужих...

Name

Крцко

02.02.2016 11:58

Јес млад, Игор, ко роса у подне! Дај бјезите не будалите све њих треба отјерати!

Name

НОВИ ЉУДИ

02.02.2016 12:32

ДОСТА ЈЕ КЛОНОВА И СНСД-ОВИХ ФРАНКЕШТАЈНА , ШТА ЗНА ДА РАДИ ? НИШТА!!! ВРАТИТЕ ГА НА ФАКУЛТЕТ. ТРЕБАЈУ НАМ ЉУДИ СА ИНТЕГРИТЕТОМ НОВИМ ИДЕЈАМА ДА СУ МАЛО НЕГДЈЕ РАДИЛИ И НЕШТО СТВОРИЛИ НЕ ДЕМАГОГИЈУ ИЗ КОПАЊИНИХ СКУТА. ДОСТА ИХ ЈЕ!!!

Name

Ре

02.02.2016 14:22

РЕХАБИЛИСАТИ?!

Name

СНСД Требиње

02.02.2016 14:42

Е јадни ви из опозиције заједно са јастребчићем који пише ово. Па значи помирили сте се са чињеницом да нема ко побиједити Додика него Игор. Па и Игор је СНСД будале једне.

Name

Не могу више проћи

03.02.2016 11:53

Браво мала! Шта ће нам те бескорисне подрепне муве.

Name

Ацо

02.02.2016 06:15

Опозиција о овом прица вец 20 година...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.02.2016 06:55

А гдје си ти видио да је неком пало на памет да мијења власт и то уради за два дана. То ни ратом неце да мозе Дјоле.

Name

Ацо

02.02.2016 08:19

Не знам да ли знас али власт се мијења изборима. Али константно супљирање опозиције ме висе смара па пре 5 година су рекли да висе неце бити плата, а плате висе мање редовне. Нек се сконтају у прици овако раде против себе..

Name

XXЛ

02.02.2016 09:54

Тачно је господине да 5 година имају плате а да ли сте се запитали како и одакле. Па наравно од кредита, е да није кредита шта онда, паметном довољно.

Name

Ацо

02.02.2016 11:12

А ста да немају никако?

Name

п

02.02.2016 13:53

Др Иги- нови вожд!!

Name

борац

02.02.2016 06:17

За Радојцица подрзавам СНСД али волио би да се тако не зове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

02.02.2016 06:19

Е добра ти ова хумореска Милијане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

02.02.2016 06:22

Ресење за РС Игор Радојциц Младен Босиц Мирко Саровиц и Црнадак али да направе нову странку универзалну и досао би крај мафији али заувијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е мој борац

02.02.2016 08:22

Сјецам се добро времена пистољаса у Лукавици - Истоцном Сарајеву за вријеме власти дотицног МС.

Name

Управо тако

02.02.2016 16:22

Зашто нам покушавају МШ наметнути као нови кадар и бескомпромисног борца за бољу будућност? Не знам зашто се човјек сам не повуче, његова појав апостаје иритантна.

Name

ре е мој борац

02.02.2016 17:14

Управу си. Сјетимо се и донације Србије од 105 милиона у грађевинском материјалу, за изградњу Српског Сарајева, Јахорина осигурања на челу са пок. Ристом Југовићем.

Name

СОЛО

02.02.2016 06:28

БИЉАНА И БОЉЕ, ИГОР И ГОРЕ. СМИЈЕШНО ДА ОД ПАРА, ЗЛАТА, СТАНОВА, ВИКЕНДИЦА, ПОСЛОВНИХ ПРОСТОРА НЕ ВИДЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. ЈАДНИ НАРОДЕ ПА ВОЂА ЈЕ СЛИЈЕП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВАН

02.02.2016 06:31

СВЕ ТАЦНО 1/1 САМО ХВАЛИ ЗАВРСНИ УДАРАЦ ДА КАБАДАХИЈА ДОДИК БУДЕ НА ТУЊИЦАМА А НАДАМ СЕ ДА НЕЦУ ДУГО ЦЕКАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.02.2016 08:19

Јоване тј Менсуре нацекацес се Бога ми дууугооо....Радојциц це бити градонацелник Бањалуке после локалних избора, Додик предсједник РС јер Срби тако хоце.Зао ми је момци!!

Name

ре Драган

02.02.2016 09:40

Драгане, тј. Фрањо, ускоро че Додик бити ухапшен, а СНСД разбијен у хиљаде фракција!

Name

Неутралан

02.02.2016 06:36

Напокон да се написе истина о "добром и постеном Игору"....1000 вец рецено,исти као Миле,Зока Тегелтија и компанија Пс: Прица се да је зену јос просле год пребацио из министарства у Електропренос!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рр

02.02.2016 07:48

Тацно. Била је нацелник ресора за макроекономију, иако нема квалификације за ту функцију

Name

горца

02.02.2016 06:48

Добра анализа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Нишевић

02.02.2016 06:59

Па он је управо ту гдје јесте и гдје је био јер добро ћути и клима главом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејв

02.02.2016 07:09

Не знам ста це бити, али сумњам да би и Игор Р. могао несто уцинити, он да је мислио, хтио и имао петљу тај би вец покрену несто (напустио СНСД, основао своју партију, присао некој другој...), али прије свега он је цовијек науке, па мозда је и боље да остане медју студентима, вјерујем да је ту успјесан и цијењен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејв1

02.02.2016 10:30

Он је цовјек без петље за било ста, небројено пута је то доказао

Name

Дућа

02.02.2016 07:10

Игор је добар кандидат за сваку позицију. Да имамо више оваквих политичара, било би нам свима боље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

02.02.2016 07:10

Браво Миљане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

02.02.2016 07:12

Сваки лоповлук је легализовао својим цекицем... И цутао. Ваљда це народ препознати вука у јагњецој кози. Нема у њему ниста цисто, младо и перспективно

ОДГОВОРИТЕ
Name

сова

02.02.2016 07:14

Као онај штос. Син дошао кући па каже како га је кабадахија ошамарио. Послије одласка у кафану овај ошамари још два пута сина, а отац каже на крају "Идемо ми кући, овај је луд". "Ко хоће да слави славу нека иде у СДС". А ја ћу се наравно дружити са онима од којих имам корист....Па били они и високо позиционирани свештеници. Јадан је и несрећан овај наш народ...Ако га и буде овдје како се "добровољно" исељавамо трбухом за хљебом, или да не гледамо зло очима у властитој кући.... Да није тужно било би превише смјешно све ово...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре борац

02.02.2016 07:22

Ако ти је Шаровић добар за обрачун са мафијом онда си ти за патријарха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паја

02.02.2016 07:22

Он је љигавац обични, само особе са малим ИQ могу величати ЉИГОСЛАВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

02.02.2016 07:37

И кад скинете Додика, остаје СНСД. А цланови СНСД су веца опасност од Додика самог. Ти цланови не дају власт. Није висе проблем Додик, вец СНСД-овци који су у свим структруарам пустили коријење, ко коров...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

02.02.2016 07:50

Свака част аутору на сликовитом приказу ситуације у вези Игора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

02.02.2016 07:59

Браво за текст. Одавно нисам процитао несто квалитетније у новинарском смислу. Занимљиво видјење ствари и лијепо обојен текст. Ста це од свега бити видјецемо, теско је нама у празној куци ко год додје јер су и Игореви и Додикови и Саровицеви прије њих изнијели из Републике Српске новац и оставили народу празне јасле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плава вода

02.02.2016 08:08

Одлицан текст.Цовјек га описа бас онако како треба.Нас народ казе "с ким си наки си".Ни сав Врбас га неце опрати када крену стварне истраге и хапсења.Тада му цутање неце помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЗОБЛИЧЕНИ ЛИК

02.02.2016 08:13

СВАКА ЧАСТ, ВЕОМА КВАЛИТЕТНО НАПИСАН ТЕКСТ, У СТВАРИ АНАЛИЗА. РАДОЈЧИЋ С ВРЕМЕНА НА ВРИЈЕМЕ НАВРАТИ КОД СВОЈЕ ПАРТИЈСКЕ ДРУГЕ У ЦЕНТРУ "ЗАШТИТИ МЕ" У БАЊАЛУЦИ. ЖЕНА НА ДИРЕКТОРСКОЈ ПОЗИЦИЈИ , ДОБРО ПЕЉЕШИ, УПЛАЋУЈЕ РАДНИЦИМА ДУПЛЕ ПЛАТЕ, ПА ЈЕДНУ ВРАЋАЈУ У ГОТОВИНИ У РАЧУНОВОДСТВО УСТАНОВЕ. КРАДЕ ПАРЕ ОД ДЈЕЦЕ СА РАЗВОЈНИМ ПОТЕШКОЋАМА. А ЕВО И СИН ЈОЈ ПУНОЉЕТАН , ПА И ОН КРЕНУО ДА ВОЗИ СЛУЖБЕНА КОЛА УСТАНОВЕ, ШКОДУ ФАБИЈУ. ИЗРЕДАЛА СЕ ЦИЈЕЛА ФАМИЛИЈА НА ТИМ КОЛИМА. ВИКЕНДОМ СЕ ИДЕ У ШОПИНГ ЦЕНТРЕ ПО БАЊАЛУЦИ, НАРАВНО СЛУЖБЕНИМ КОЛИМА, ИДЕ СЕ И НА ПОСАО И СА ПОСЛА, ИАКО ДИРЕКТОРИЦА ДОБИЈА УЗ ПЛАТУ И НОВАЦ ЗА МЈЕСЕЧНУ КАРТУ ГРАДСКОГ ПРИЈЕВОЗА. КОМБИ ЗА РАЗВОЖЕЊЕ ДЈЕЦЕ, ТАКОЂЕ ВЛАСНИШТВО УСТАНОВЕ ЦИЈЕЛО ЉЕТО БИО У ПОГОНУ У ПРИВАТНЕ СВРХЕ, НЕДЕЉУ ДАНА ПРЕД ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ДОВЕЖЕН У КРУГ УСТАНОВЕ, ЕТО ДА СЕ ВИДИ ДА ЈЕ ТАМО ГДЈЕ ТРЕБА ДА БУДЕ. ЗА ЗИМСКИ РАСПУСТ , ТАКОЂЕ НИГДЈЕ ТРАГА КОМБИЈУ, ВАН КРУГА УСТАНОВЕ. И ТАКО РАДОЈЧИЋ ОБИЂЕ СВОЈУ ДРУГУ, КОЈА МНОГО РАЧУНА НА ЊЕГОВУ ПОМОЋ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ, ЗАШТИТУ И МНОГО ТОГА ЈОШ ШТО СЕ КАО НЕ ЗНА. ТАКО КАД ИМ ЈЕ ПОТРЕБА ДОГОВОРЕ СЕ И КРЕНУ КОЛИМА , АЛ ОДВОЈЕНО ЗА ИНОСТРАНСТВО, НЕ ДАЛЕКО, САМО МАЛО ДО БЕЧА. ЈЕДАН СТАН, ДРУГИ СТАН, ПОСЈЕТЕ, ДРУЖЕЊА И ЗНАТЕ КАКО ТО ВЕЋ ИДЕ. МА КАДАР СНСД-а ЈЕ ЧУДО НЕВИЂЕНО. ПРИЈАВИШ И ДОКАЖЕШ ДА РАДЕ КРИМИ РАДЊЕ, ДА БИ МИНИСТАР ПРОСВЈЕТЕ ЈЕДАН, ПА ОНДА ОВАЈ ДРУГИ ИСТРЧАЛИ ПРЕД КАМЕР И РЕКЛИ НЕМА НЕПРАВИЛНОСТИ У РАДУ. ЕТО ТО ЈЕ НАША СТВАРНОСТ. КУРВЕ И КРИМИНАЛЦИ У ВЛАСТИ НА СВИМ НИВОИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неће моћи ове ноћи

02.02.2016 13:26

Да Радојчић, црногорац, дође за градоначелника Бањалуке, онда имате увезано све "боље од бољег", ту је онда садашњи градојначелник велики друг , па онда имате невиђени смрад и неморал, алапачу из друштврених дјелатности Љубинку Драгојевић, која прича ко навијена, а појма нема, па онда у том колу имате Радојчићеву другарицу из Центра "Заштити ме", директорицу Зорицу Кузмановић Василић, па њену другарицу из Школског одбора која јој припомаже у бестидним радњама Жељку Перишић и тако они ланчано једни другима г**у хладе и чувају и да не набрајамо још остале у том возићу за које знамо. Па то би био прави циркус, да је Радојчић градоначелник. Добро кажеш, криминалци и курве на власти. Ал срећом по овај народ, овај пута неће бити тако.

Name

Осматрачница

02.02.2016 08:25

Радојчић, па то је човјек дубоко инволвиран у криминала, само тих, тих, тих. Пуно шта се још неслућеног крије иза његовог имена. Ми поједини то знамо, знамо много више него што би се могло и помислити. Само полако почело је да се одмотава, а избори долазе. За Радојчића ће се тек чути. Има нас који одлично све биљежимо и видимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико

02.02.2016 08:29

Ста се добило ако странци доведу Игора на власт и даље це да цути и клима главом а народу ниста боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грле421x

02.02.2016 08:39

Аутор овог наслова требао би добити Нобелову награду, јер је све сажето, хронолошки, прије свега истинито описао, гдје нам остаје да видимо расплет ситуације, дакле, народ је издурао 500 година јахања, али како видим да ћемо се ријешити и вишедеценијског јахача, који је подржаван од попова, кумова и подмићене браће из Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре грле

02.02.2016 11:09

Човјече имаш 300 година, једном ногом си у гробу и ти би да дижеш неке револуције и ти се нешто буниш? Иди играј шаха и домина у парку са осталим пензосима, политику остави млађима.

Name

Но wаy

02.02.2016 08:39

Ма нема шансе да ће Радојичић икад успјети попети се на врх. Једноставно је превише пасиван и умртвљен, њега ни странци 97-е не би могли довести на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

члан Снсд-а

02.02.2016 08:39

Мора да ћути, испрепадан је. Много зна, а и има. Само вила у Опатији му је вриједна 2 милиона еура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло Пупин

02.02.2016 10:32

Цуј Опатија? А ја мислио он нека постењациња!? Скуцио се јадник у трособан стан (јос украден стан од доктора Рамљака)

Name

анастасија стојановиц..

02.02.2016 08:55

Питање за милион фунти..?Иги ,знас ли ти Анастасију Стојановић..студентицу...Или мозда она тебе зна..

ОДГОВОРИТЕ
Name

опа

02.02.2016 11:05

Мммм, сви би ми неку младу студенткињу... :-Д

Name

ре анастасија стојановиц

02.02.2016 17:31

Црнка..студира право или економију..Радојицицу,знаш ли ти њу већ три године??Анастасија..јадна небила

Name

тацно тако.

02.02.2016 09:10

Добар текст, одлицан. Али ста се да закљуцути. Предалеко је овај космар отисао. Ко год да додје, вриједит це она стара: Ха го.но, ха изм.т. Најбоље би на овом мјест било цути пјесму Дубиозе: Сви смо иста гов.. То је тренутна ситуација у "бољем" ентитету. У "горем" занемарива је разлика на боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Кос

02.02.2016 09:27

Сјајно Миљање !

ОДГОВОРИТЕ
Name

33

02.02.2016 09:36

Игор Радојичић је члан злочиначке организације под именом СНСД. Ко у такве вјерује, тај је збиља будалетина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

02.02.2016 09:45

Само би нам тај црногорац требао. Нико није зла србима висе нанео него црногорци

ОДГОВОРИТЕ
Name

лале

02.02.2016 09:57

Хехе..не мозе нам нико ниста, јаци смо од свих вас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милосав Миле

02.02.2016 10:17

Текст је изузетно објективан и тачан у анализи "дјела" и рада, али и понашања Радојичића. Тако да само луд човек, може пронаћи неку вредност ону људску, код Радојичића. А пошто је он и црногорац, јер се тако и изјашњава, то свим разумним Србима говори, треба ли он - Радојичић да убудуће добије и један глас, од било којег Србина, а поготово Бањалучана. Јер је исто тако ћутао и када је покојној глумици - дами а Бањалучанки Ружици Сокић отимана њена земља у центру Бања Луке. И то од стране Чичића,Радојичићевог партијског колеге и пријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕТАР

02.02.2016 10:47

ДОДИК И РАДОЈИЧИЋ СУ МОРАЛНЕ ВЕРТИКАЛЕ ЗА ОВЕ ИЗ СДС. ХЕРЦЕГОВИНА ЈЕ УЗ ПРЕДСЈЕДНИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцег

02.02.2016 11:55

Ти си вјероватно један од упослених у ХЕТ-у и наравно не радис ниста и наравно са купљеном дипломом и наравно си добро плацен. Будало говори у своје име, а не у име постених Херцеговаца.

Name

члан СДС-а

02.02.2016 11:03

Игора за градоначелника Бања Луке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легенда

02.02.2016 11:13

Алал вера, краљу. Радо сам цитао твоје цланке јос из времена Патриота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КГБЛ

02.02.2016 12:20

Игор је Игору,Биљана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република

02.02.2016 13:20

Миљане. Толико мрзиш Додика, да би за његов одлазак радо жртвовао и Републику Српску. Стиди се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко С.

02.02.2016 16:54

Ти би за његов опстанак жртвовао Републику Српску

Name

Лудак

02.02.2016 18:41

Мајмуне један, па зар на све ове спознаје о кркиминалу из власти имаш м..а да браниш Додика?

Name

КГБЛ

02.02.2016 20:29

Ето,ја бих је због таквих зртвовао,а прије мене би то урадио твој баја,само да се извуце из свега у ста је упао.

Name

направи исте од РС септичку

03.02.2016 11:56

"република", тешки си подлац! Оваква РС ваља само таквима.

Name

србин

02.02.2016 13:36

ЦРКВА ПУТИН И ПРАВИ СРБИ СУ УЗ ДОДИКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре СРБИН

02.02.2016 13:53

ПУТИН НАЈБОГАТИЈИ ЧОВЈЕК У РУСИЈИ, ГРИГИОРИЈЕ НАЈ-ЛОП У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ДОДИК НАЈ ШВЕРЦЕР ЦИГАРЕТАМА!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

моца

02.02.2016 14:55

Сви напоље

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

02.02.2016 17:58

Има она народна:"Недај Боже да се Срби сложе". Кад би се сложили, е то би била побједа вијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

контрапункт

03.02.2016 11:51

То је демагогија.

Name

цицана

02.02.2016 18:01

Игоре дрзи се кромпира и остави се политике Тако је најбоље и за Тебе а и за све нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

02.02.2016 21:56

лосе цитање измедју редова...редака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дугорочна прогноза

02.02.2016 23:14

Сви СНСД-овци ускоро ће ићи на колективно пушење РОНХИЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

робин хоод

03.02.2016 00:19

Цитам ове коментаре и замисли овде неки супци бране лик и дјело Баје и његово лијево мудо Игора а ми банкротирали покрали нас супци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чист непомућен ум

03.02.2016 09:07

Одлична констатација, свака ти је на мјесту.

Name

грле421x

03.02.2016 09:09

ре-грле 02.02.2016. 12:09х Човјече имаш 300 година, једном ногом си у гробу и ти би да дижеш неке револуције и ти се нешто буниш? Иди играј шаха и домина у парку са осталим пензосима, политику остави млађима. Поштована рердакцијо најгледаније и најобјективније БН ТВ у БиХ и окружење-свијету, гдје вас молим за објеву мог одговора на овај неукусни ре-коментар, гдје се лицемјерно декларише као први комшија и са ре-грле. Знам особу, која нема своје мишљење о насилништву и вандализму који се дешава у Општини Градишка последњих годину дана, дапаче, он подржава такву ситуацију, гдје исто гледа своју похлепну матријалну корист. Коментарисао сам наслов господина новинара Миљана Ковач, који је на најсликовитији начин описао стварно стање у Републици Српској, и какву ја то револуцију дижем?, гдје се искрено речено слажем са злобним и љигавим ре-коментатором, да политику и Ентитет требају водити млади људи, а не особе које су дотукле Републику Српску по неколико основа, а сврстали су се у прирепку СДС под насзивом ИСДС. Жалосно да не може бити жалосније, дакле, док год се подржава арогантност, бахатост, насилништво и пљачка-отимачина-грабеж, нема нам живота, и стога је господин Генарал Благоја Граховац потпуно у праву када је рекао ПОПОВИ-ТОПОВИ-ЛОПОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ

03.02.2016 14:02

ИГОР МИ ЈЕ ОСТАО ДУЖАН 150ООО ДИНАРА 1984 ГОДИНЕ И НИКАД МИ НИЈЕ ВРАТИО. МОЛИМ ГА ДА МИ ВРАТИ САДА ИМА ПАРА А МЕНИ БИ ДОБРО ДОШЛЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.02.2016 21:58

Овај Игор је исти као и остали из СНСД-а, нажалост. Мислио сам да је другачији, али су његови поступци и вријеме показали да је исто корумпиран као и остали кадрови СНСД-а. По овим коментарима мозе цовјек да сазна јос много тога о њему. Ово коментарису они који га одлично знају. Људи га одлично познају какав је тако да мислим да овај цовјек није достојан да буде градонацелник БЛ. Срамота је то сто нам овакви људи воде државу. Толико је способних људи, паметних и образованих, али нажалост напустили су државу док је још било вријеме. Поражавајућа је чињеница да нам млади људи одлазе у Европу и Америку и тамо странцима помазу у развоју њихових дрзава. Странци им прузају могућност да постану доктори како би им сто висе били од користи, срам да буде власт сто је то допустила. Па зар је могуће да у институцијама већином раде људи са купљеним дипломама и приватним (плаценим) факултетима. Младе, образоване, паметне и вриједне дјевојке су на бироу, а оне неспособне, необразоване и глупе сте запослили по институцијама да вам буду секретарице, савјетнице и пратња по путовањима. Срам да вас буде свега сто је актуелна власт урадила. Није народ глуп да не види ста радите. Нису наша паметна дјеца наивна да не виде и не знају да им до јуче друг који је једва завршио основну и средњу школу, којем је тата купио диплому, ради као савјетник, директор, помоцник министра и сл. Све је горе и наравно да неће бити боље. Ова држава је презадузена и нема се разлога надати бољем стању. Младима бих поруцио да иду у иностранство и заврсавају школе и да раде кад им њихова матицна држава то није могла обезбједити. Драган, Бања Лука

Name

Мрачај прекајски

03.02.2016 14:09

Смберија изгледа има више коментатора на порталима којекаквим, него излазака, попуњених листа на изборима. Е кад би сви они и гласали, друге пјесме би се пјевале Семберијом, Мајевицоми, Бирчом и даље чак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаос

03.02.2016 15:34

Доста је народу хаоса ,нема збацивања до избора, цему онда слузе избори кад хоце власт преко улице

ОДГОВОРИТЕ