Igor Radojičić jedini kandidat na "konkursu za Biljanu Plavšić"

Milorad Dodik će uskoro biti zbačen s vlasti. Na to bar ukazuju mnogi "poznavaoci prilika" kod nas. A histeričan strah koji vrišti iz režimskih biltena potvrđuje njihove sumnje.

Republika Srpska 02.02.2016 | 06:55
Igor Radojičić jedini kandidat na "konkursu za Biljanu Plavšić"

Dodik će, kažu, njemu bliski izvori, sjahat, onako kako je i uzjahao. Neće izgubiti izbore, nego će biti "oboren" uz pomoć međunarodnog faktora i, što bi on rekao "domaćih izdajnika". Baš onako kako je i došao prvi put na vlast zajedno sa Biljanom Plavšić, u vrijeme dok je on bio "domaći izdajnik".

Međunarodni faktor je i dalje ostao isti, samo što sada ovdje nema toliko prisutnih tenkova. A i ne trebaju im. Nije Mile ni Radovan ni Obrvan. I Obrvan je, kad smo već kod toga, sada na njegovoj strani.

Sve ostalo je ostalo isto. Tu su i kriminal i korupcija i teška ekonomska kriza. Tu je i medijski mrak.

Pa kad je već tako, red je da se raspiše i konkurs za novu Biljanu Plavšić. Ona stara, nekadašnja, je osuđena za ratne zločine, odležala svoju kaznu i sada skrhana godinama pokušava podsjetiti Dodika ko je ona i kako je njihovo prijateljstvo uz podršku Sforovih oklopnjaka počelo.

Konkurs je otvoren. Ime prvog kandidata je već poznato. On je, po praksi ustaljenoj u institucijama Republike Srpske, već odavno, prije kokursa, primljen kao v.d. Sada treba da se obavi i ta formalnost i da se svim ostalim kandidatima ugase lažne nade i gotova stvar.

Je li vama teško zamisliti Igora Radojičića u ulozi Biljane Plavšić? Meni nije.

Ima tu neka tajna veza.

Biljan Plavšić je od početka devedesetih pa sve vrijeme rata bila u vrhu SDS-a i ratnog rukovodstva Republike Srpske. Kao potpredsjednica Republike Srpske, učestvovala u donošenju najbitnijih odluka, obilazila ratišta, ljubila se s Arkanom... Kada je rat stao, preuzela dužnosti predsjednika jer se Karadžić pod pritiskom međunarodne zajednice morao skloniti... A onda se u njoj nešto prelomilo.

Optužila svoje dojučerašnje saradnike, Karadžića, Krajišnika i druge da su se sve vrijeme rata i poslije rata bavili kriminalom, i uz otvorenu pomoć međunarodnog faktora krenula u obračun s njima.

Upadalo se u stanice Policije. Republika Srpska se našla na ivici građanskog rat. Podrška predsjednici, u sadejestvu sa stranim vojnim trupama, bila je i jedinica Specijalne policije kojom je komandaovao Dragan Lukač sadašnji ministar unutrašnjih poslova.

Kada je na taj način predsjednica preuzela punu kontrolu nad vlašću Republike Srpske, za mandtara je imenovala Milorada Dodika, jednog od dva poslanika Stranke nezavisnih socijaldemokrata.

Vlada na čelu s Dodikom je izabrana 18. januara 1998. godine na sjednici Narodne skupštine u Bijeljini. Glas koji mu je nedostajao obezbijeđen je pomoću helikoptera Sfora koji je poslanika Franju Majdandžića vratio "s pola puta" kako bi glasao za Dodika. Kažu da nervozni američki diplomata koji je prisustvoao tom zasjedanju nije skrivao žaljenje što nema pravo glasa u Skupštini Republike Srpske, pa da i on digne ruku za novog premijera.

Gdje je u svemu tome Igor Radojičić?

On je u to vrijeme, kao i danas bio "mlad i perspektivan kadar". Tada u vrhu Socijalističke partije Živka Radišića, koja će stupiti u koaliciju "Sloga" zajedno sa Dodikovim SNSD-om i novoformiranim Srpskim narodnim savezom Biljane Plavšić. Bila je to ona koalicijia kojoj je Nikola Špirić, tada Šešeljev radikal spjevao stih : "Alijina tri ljiljana, Živko, Dodik i Biljana".

Kada je pukla tikva između Dodika i Živka, dio socijalista na čelu sa Nebojšom Radmanovićem, a među njima i "mladi, perspektivni" kadar Radojičić, su ostali vjerni kolicionom partneru osnivajući novu partiju koja će se poslije stopiri sa Dodikovim SNSD-om.

Još od tada Igor Radojičić je u vrhu SNSD, kao "mlad i perspektivan kadar" od kojeg se puno očekuje. Povratkom SNSD-a na vlast 2006. godine, sjeo je na čelo Skupštine Republike Srpske. Nastupila je tada nova "nacionalistička" faza SNSD-a.

Dodik koji je nekoliko godina ranije poručivao: "Kome se slavi slava neka ide u SDS", postaje kum mnogih pravoslavnih hramova i blizak prijatelj vladika i popova. Probosanski, proevropski, proamerički, Dodik postaje, "prosrbski", "antievropski", "proruski"... "Bitange koje se skrivaju po šumama", proglašava herojima, a on sam postaje "Čuvar Srpske" i veliki prijatelj starih i novih bitangi Krajišnika, Vučurevića, Kalinića...

A Igor? On i dalje ostaje "mlad i perspektivan kadar".

Dodik pjeva pod predizbornim cirkuskim šatrama, pored njega plešu striptizete, ždere se prasetina i kiseo kupus, loče mlako pivo, pljuje, psuje i vijeđa opozicija novinari, Evropa i mrska Amerika, a "mladi i perspektivni" Igor ćuti. Ćutao je i kada su iz Republike Srpske iznošeni milioni maraka. Kada građevinska mafija otima svaki pedalj Banjaluke. Kada se uništava park u centru grada. Da bi tu Kumov kum, Mile Radišić sagradio zgradu.

Ćuti kada se na izgradnji auto-puta, zgrade Vlade ili Klinčkog centra operu desetine ili stotine miliona maraka. Oni su krali, a on je "samo držao merdevine".

Ćutao je kada je nakon što je progovorio o građevinskoj mafiji u Banjaluci ubijen Milan Vukelić. Ćuti i kada osam godina od tog zločina svi ćute.

Ćutao je i dok su pred njegovim očima izglasavane stotine miliona maraka ničim opravdanih zaduženja i kada su donoseni mnogi štetni zakoni. Ćutao i glasao "za".

Kada nije reizabran za predsjednika Skupštine i kada je na to mjesto umjesto njega zasjeo Nedjeljko Čubrilović, on je nastavio da ćuti. To je nastavio da radi i kada, iako su to "mnogi očekivali", nije postao premijer. Kada je to opet postala Željka Cvijanović, s kojom navodno "nije u dobrim odnosima". Doduše, tada je već pustio i bradu.

Čitajući iz njegove brade, stručnjaci za tu oblast i "dobro obaviješteni izvori", su odmah javnosti saopštili: "mladi i perspektivni" Igor Radojičić, se suprotstavio Miloradu Dodiku. On je tada napravio dramatičan zaokret i posadio krompir.

Među prvima. Slikao se na njivi i tvitnuo fotografiju. Onda su se oglasili i stručnjaci koji znaju čitati iz brazde, i rekli: "Gotovo je, Igor više neće ćutati!"

On je, ipak, samo obrijao bradu.

"Dobro obaviješteni izvori", kažu da je svo ćutanje bila samo finta dogovorena između Glavnog Baje i "mladog i perspektivnog" Radojičića, koja je ovom drugom pomogla da podigne svoj rejting kod biračke mašinerije. Tačnije, namijenjena, za onaj njen urbaniji dio.

Dodikova ruralna, zboraška kampanja ne prolazi u gradu kao što je Banjaluka. A Radojičić namjerava da se kandiduje za gradonačelnika Banjaluke. Naravno ako Dodik tako odluči, u suprotnom on će nastaviti da ćuti, a možda će i dužu bradu pustiti.

Do tada on ćuti i dok pored njega u vrhu gradskog odbora SNSD-a sjedi njegova desna ruka Slobodan Gavranović. Najcrnji od svih gavrana koji su ikada bili na čelu Banjaluke tvrde i vlast i opozicija. Tu je u gradskom odboru i njegova lijeva ruka Željka Cvijanović, s kojom on, "nije u dobrim odnosima", kako su tvrdili "njemu bliski izvori".

"Mladi i perspektivni" Radojičić, je urbana slika "bahatog i primitivnog Dodika". Zna to Banjaluka, jer joj je dosta petnaest godina vladavine SNSD-a, pa bio on proamerički ili proruski urbani ili seljački.

Upoznala je sva njegova lica, koja su joj uništila parkove, posjekla drvorede, zatvorila fabrike, ukrala milione i Banjaluku, izgradnjom svih tih stambenih jednica, po receptu građevinske mafije, pretvorila u veliku spavaonicu kraj Laktaša, gdje su preseljavane firma poput "Glasa" ili "Mljekare".

Zna i da njihov sugrađanin s bradom ili bez brade nema razloga da bilo šta mijenja, jer njemu je itekako dobro. Dobra poslanička plata, supruga dobro zaposlena u Ministarstvu finansija, na čijem čelu je Zoran Tegeltija, s koji prema "dobro obaviještenim izvorima" on takođe nije u dobrim odnosima...

Dobro krompir rodio na Krčmaricama, a uskoro će i trešnje izbeharati pa će se nove fotografije tvitati. Šta bi to "mladi i perspektivni" čovjek mijenjao. A rejting, koji je stekao kada je ćutanjem i bradom "prkosio" Dodiku ? Istopio se još prošlog ljeta. Upravo zato je Igor sa stanovišta opozicije najbolji kandidat za gradonačelnika Banjaluke. Mogli bi da ga pobijede, a da gotovo ništa ne rade.

A oni naročito vole da ništa ne rade. Zna to i Dodik. Zna da će objlodanjivanjem njegove kandidature, zauvijek izgubiti Banjaluku. Zna da je svakako izgubio i Banjaluku i sve ostalo. Zna i da je dugo još do lokalnih izbora i da su pred njim teški dani, u kojima nema ko drugi odigrati ulogu Biljane Plavšić, ili "prelaznog rješenja" do Igor Radojičić. Njemu pripada ta uloga. Nikako ne nekome iz opozicije.

Zamislite situaciju (meni je teško zamisliti), da Dodika ujutro uhapsi SIPA. Nema toga u njegovom okruženju ko bi mogao na mjestu "prelaznog rješanja", bolje ćutati od Radojičića. Ako Dodika ujuto uhapse, to znači da su Tegeltiju uhapsili danas.

Željka je tu da se obrati medijima i saopšti da predsjednik nije uhapšen nego je "lišen slobode". Lukač će čekati naređenja, a naređenja neće stizati. DNS će pregovarati o koliciji sa Savezom za promjene, a Petar Đokić će već biti na službenom putu u Kinšasi.

Dakle, "mladom i perspektivnom" Radojičiću neće biti konkurencije u ulozi Biljane Plavšić. Do izbora. Baš kao i u slučaju Biljane Plavšić, koja je nakon "puča", vladala još do prvih predsjedničkih izbora. On je dobar sa strancima. Bila je i ona, ali je otišla u prošlost. U zatvor, pa opet u prošlost. Igor je tu u boljoj poziciji. On ima onu njivu na Krčmaricama. Može je slikati do mile volje.

Autor: Miljan Kovač

(Impulsportal)

Komentari / 82

Ostavite komentar
Name

cicana

02.02.2016 06:07

Pa necemo valjda rehabilisati stare, beskorisne politicare kao sto je Radojicic? Osim da popuni mjesto, on nema nikakve vizije, u to smo se vec uvjerili. Bez politicke borbe bi htio ponovo na vlast? Kakav je to karakter?

ODGOVORITE
Name

Radovan Slijepčević

02.02.2016 11:21

"Milorad Dodik će uskoro biti zbačen sa vlasti." Nisam glasao za Milorada Dodika, nisam ni neki zagriženi opozicionar, jednostavno mislim da je vrijeme za promjenu vlasti. Ali ova prva rečenica u tekstu pokazuje na kakvo moralno dno smo pali. Kad neki anonimni novinar piše da će biti ZBAČEN predsjednik Republike Srpske, za koju je poginulo 25 000 najvećih sinova? I to svi pozdravljaju i žele krv? Pozdravljao bih ja, prvi, da sam pročitao "Milorad Dodik će 100% izgubiti izbore." Bilo bi mi drago. Ovako ne mogu da se radujem. Zna se ko se raduje srpskoj krvi i nesreći. Izvinite što odužih...

Name

Krcko

02.02.2016 11:58

Jes mlad, Igor, ko rosa u podne! Daj bjezite ne budalite sve njih treba otjerati!

Name

NOVI LJUDI

02.02.2016 12:32

DOSTA JE KLONOVA I SNSD-OVIH FRANKEŠTAJNA , ŠTA ZNA DA RADI ? NIŠTA!!! VRATITE GA NA FAKULTET. TREBAJU NAM LJUDI SA INTEGRITETOM NOVIM IDEJAMA DA SU MALO NEGDJE RADILI I NEŠTO STVORILI NE DEMAGOGIJU IZ KOPANJINIH SKUTA. DOSTA IH JE!!!

Name

Re

02.02.2016 14:22

REHABILISATI?!

Name

SNSD Trebinje

02.02.2016 14:42

E jadni vi iz opozicije zajedno sa jastrebčićem koji piše ovo. Pa znači pomirili ste se sa činjenicom da nema ko pobijediti Dodika nego Igor. Pa i Igor je SNSD budale jedne.

Name

Ne mogu više proći

03.02.2016 11:53

Bravo mala! Šta će nam te beskorisne podrepne muve.

Name

Aco

02.02.2016 06:15

Opozicija o ovom prica vec 20 godina...

ODGOVORITE
Name

re

02.02.2016 06:55

A gdje si ti vidio da je nekom palo na pamet da mijenja vlast i to uradi za dva dana. To ni ratom nece da moze Djole.

Name

Aco

02.02.2016 08:19

Ne znam da li znas ali vlast se mijenja izborima. Ali konstantno supljiranje opozicije me vise smara pa pre 5 godina su rekli da vise nece biti plata, a plate vise manje redovne. Nek se skontaju u prici ovako rade protiv sebe..

Name

XXL

02.02.2016 09:54

Tačno je gospodine da 5 godina imaju plate a da li ste se zapitali kako i odakle. Pa naravno od kredita, e da nije kredita šta onda, pametnom dovoljno.

Name

Aco

02.02.2016 11:12

A sta da nemaju nikako?

Name

p

02.02.2016 13:53

Dr Igi- novi vožd!!

Name

borac

02.02.2016 06:17

Za Radojcica podrzavam SNSD ali volio bi da se tako ne zove

ODGOVORITE
Name

Jovan

02.02.2016 06:19

E dobra ti ova humoreska Milijane!

ODGOVORITE
Name

borac

02.02.2016 06:22

Resenje za RS Igor Radojcic Mladen Bosic Mirko Sarovic i Crnadak ali da naprave novu stranku univerzalnu i dosao bi kraj mafiji ali zauvijek.

ODGOVORITE
Name

e moj borac

02.02.2016 08:22

Sjecam se dobro vremena pistoljasa u Lukavici - Istocnom Sarajevu za vrijeme vlasti doticnog MS.

Name

Upravo tako

02.02.2016 16:22

Zašto nam pokušavaju MŠ nametnuti kao novi kadar i beskompromisnog borca za bolju budućnost? Ne znam zašto se čovjek sam ne povuče, njegova pojav apostaje iritantna.

Name

re e moj borac

02.02.2016 17:14

Upravu si. Sjetimo se i donacije Srbije od 105 miliona u građevinskom materijalu, za izgradnju Srpskog Sarajeva, Jahorina osiguranja na čelu sa pok. Ristom Jugovićem.

Name

SOLO

02.02.2016 06:28

BILJANA I BOLJE, IGOR I GORE. SMIJEŠNO DA OD PARA, ZLATA, STANOVA, VIKENDICA, POSLOVNIH PROSTORA NE VIDE REPUBLIKE SRPSKE. JADNI NARODE PA VOĐA JE SLIJEP.

ODGOVORITE
Name

JOVAN

02.02.2016 06:31

SVE TACNO 1/1 SAMO HVALI ZAVRSNI UDARAC DA KABADAHIJA DODIK BUDE NA TUNJICAMA A NADAM SE DA NECU DUGO CEKATI

ODGOVORITE
Name

Dragan

02.02.2016 08:19

Jovane tj Mensure nacekaces se Boga mi duuugooo....Radojcic ce biti gradonacelnik Banjaluke posle lokalnih izbora, Dodik predsjednik RS jer Srbi tako hoce.Zao mi je momci!!

Name

re Dragan

02.02.2016 09:40

Dragane, tj. Franjo, uskoro če Dodik biti uhapšen, a SNSD razbijen u hiljade frakcija!

Name

Neutralan

02.02.2016 06:36

Napokon da se napise istina o "dobrom i postenom Igoru"....1000 vec receno,isti kao Mile,Zoka Tegeltija i kompanija Ps: Prica se da je zenu jos prosle god prebacio iz ministarstva u Elektroprenos!!!!!

ODGOVORITE
Name

rr

02.02.2016 07:48

Tacno. Bila je nacelnik resora za makroekonomiju, iako nema kvalifikacije za tu funkciju

Name

gorca

02.02.2016 06:48

Dobra analiza

ODGOVORITE
Name

Bojan Nišević

02.02.2016 06:59

Pa on je upravo tu gdje jeste i gdje je bio jer dobro ćuti i klima glavom.

ODGOVORITE
Name

Dejv

02.02.2016 07:09

Ne znam sta ce biti, ali sumnjam da bi i Igor R. mogao nesto uciniti, on da je mislio, htio i imao petlju taj bi vec pokrenu nesto (napustio SNSD, osnovao svoju partiju, prisao nekoj drugoj...), ali prije svega on je covijek nauke, pa mozda je i bolje da ostane medju studentima, vjerujem da je tu uspjesan i cijenjen.

ODGOVORITE
Name

dejv1

02.02.2016 10:30

On je covjek bez petlje za bilo sta, nebrojeno puta je to dokazao

Name

Duća

02.02.2016 07:10

Igor je dobar kandidat za svaku poziciju. Da imamo više ovakvih političara, bilo bi nam svima bolje!

ODGOVORITE
Name

Radovan

02.02.2016 07:10

Bravo Miljane!

ODGOVORITE
Name

Tacno

02.02.2016 07:12

Svaki lopovluk je legalizovao svojim cekicem... I cutao. Valjda ce narod prepoznati vuka u jagnjecoj kozi. Nema u njemu nista cisto, mlado i perspektivno

ODGOVORITE
Name

sova

02.02.2016 07:14

Kao onaj štos. Sin došao kući pa kaže kako ga je kabadahija ošamario. Poslije odlaska u kafanu ovaj ošamari još dva puta sina, a otac kaže na kraju "Idemo mi kući, ovaj je lud". "Ko hoće da slavi slavu neka ide u SDS". A ja ću se naravno družiti sa onima od kojih imam korist....Pa bili oni i visoko pozicionirani sveštenici. Jadan je i nesrećan ovaj naš narod...Ako ga i bude ovdje kako se "dobrovoljno" iseljavamo trbuhom za hljebom, ili da ne gledamo zlo očima u vlastitoj kući.... Da nije tužno bilo bi previše smješno sve ovo...

ODGOVORITE
Name

Re borac

02.02.2016 07:22

Ako ti je Šarović dobar za obračun sa mafijom onda si ti za patrijarha

ODGOVORITE
Name

Paja

02.02.2016 07:22

On je ljigavac obični, samo osobe sa malim IQ mogu veličati LJIGOSLAVA.

ODGOVORITE
Name

SNSD

02.02.2016 07:37

I kad skinete Dodika, ostaje SNSD. A clanovi SNSD su veca opasnost od Dodika samog. Ti clanovi ne daju vlast. Nije vise problem Dodik, vec SNSD-ovci koji su u svim struktruaram pustili korijenje, ko korov...

ODGOVORITE
Name

ana

02.02.2016 07:50

Svaka čast autoru na slikovitom prikazu situacije u vezi Igora.

ODGOVORITE
Name

Hercegovac

02.02.2016 07:59

Bravo za tekst. Odavno nisam procitao nesto kvalitetnije u novinarskom smislu. Zanimljivo vidjenje stvari i lijepo obojen tekst. Sta ce od svega biti vidjecemo, tesko je nama u praznoj kuci ko god dodje jer su i Igorevi i Dodikovi i Sarovicevi prije njih iznijeli iz Republike Srpske novac i ostavili narodu prazne jasle.

ODGOVORITE
Name

Plava voda

02.02.2016 08:08

Odlican tekst.Covjek ga opisa bas onako kako treba.Nas narod kaze "s kim si naki si".Ni sav Vrbas ga nece oprati kada krenu stvarne istrage i hapsenja.Tada mu cutanje nece pomoci.

ODGOVORITE
Name

RAZOBLIČENI LIK

02.02.2016 08:13

SVAKA ČAST, VEOMA KVALITETNO NAPISAN TEKST, U STVARI ANALIZA. RADOJČIĆ S VREMENA NA VRIJEME NAVRATI KOD SVOJE PARTIJSKE DRUGE U CENTRU "ZAŠTITI ME" U BANJALUCI. ŽENA NA DIREKTORSKOJ POZICIJI , DOBRO PELJEŠI, UPLAĆUJE RADNICIMA DUPLE PLATE, PA JEDNU VRAĆAJU U GOTOVINI U RAČUNOVODSTVO USTANOVE. KRADE PARE OD DJECE SA RAZVOJNIM POTEŠKOĆAMA. A EVO I SIN JOJ PUNOLJETAN , PA I ON KRENUO DA VOZI SLUŽBENA KOLA USTANOVE, ŠKODU FABIJU. IZREDALA SE CIJELA FAMILIJA NA TIM KOLIMA. VIKENDOM SE IDE U ŠOPING CENTRE PO BANJALUCI, NARAVNO SLUŽBENIM KOLIMA, IDE SE I NA POSAO I SA POSLA, IAKO DIREKTORICA DOBIJA UZ PLATU I NOVAC ZA MJESEČNU KARTU GRADSKOG PRIJEVOZA. KOMBI ZA RAZVOŽENJE DJECE, TAKOĐE VLASNIŠTVO USTANOVE CIJELO LJETO BIO U POGONU U PRIVATNE SVRHE, NEDELJU DANA PRED POČETAK ŠKOLSKE GODINE DOVEŽEN U KRUG USTANOVE, ETO DA SE VIDI DA JE TAMO GDJE TREBA DA BUDE. ZA ZIMSKI RASPUST , TAKOĐE NIGDJE TRAGA KOMBIJU, VAN KRUGA USTANOVE. I TAKO RADOJČIĆ OBIĐE SVOJU DRUGU, KOJA MNOGO RAČUNA NA NJEGOVU POMOĆ ZA UNAPREĐENJE, ZAŠTITU I MNOGO TOGA JOŠ ŠTO SE KAO NE ZNA. TAKO KAD IM JE POTREBA DOGOVORE SE I KRENU KOLIMA , AL ODVOJENO ZA INOSTRANSTVO, NE DALEKO, SAMO MALO DO BEČA. JEDAN STAN, DRUGI STAN, POSJETE, DRUŽENJA I ZNATE KAKO TO VEĆ IDE. MA KADAR SNSD-a JE ČUDO NEVIĐENO. PRIJAVIŠ I DOKAŽEŠ DA RADE KRIMI RADNJE, DA BI MINISTAR PROSVJETE JEDAN, PA ONDA OVAJ DRUGI ISTRČALI PRED KAMER I REKLI NEMA NEPRAVILNOSTI U RADU. ETO TO JE NAŠA STVARNOST. KURVE I KRIMINALCI U VLASTI NA SVIM NIVOIMA.

ODGOVORITE
Name

Neće moći ove noći

02.02.2016 13:26

Da Radojčić, crnogorac, dođe za gradonačelnika Banjaluke, onda imate uvezano sve "bolje od boljeg", tu je onda sadašnji gradojnačelnik veliki drug , pa onda imate neviđeni smrad i nemoral, alapaču iz društvrenih djelatnosti Ljubinku Dragojević, koja priča ko navijena, a pojma nema, pa onda u tom kolu imate Radojčićevu drugaricu iz Centra "Zaštiti me", direktoricu Zoricu Kuzmanović Vasilić, pa njenu drugaricu iz Školskog odbora koja joj pripomaže u bestidnim radnjama Željku Perišić i tako oni lančano jedni drugima g**u hlade i čuvaju i da ne nabrajamo još ostale u tom voziću za koje znamo. Pa to bi bio pravi cirkus, da je Radojčić gradonačelnik. Dobro kažeš, kriminalci i kurve na vlasti. Al srećom po ovaj narod, ovaj puta neće biti tako.

Name

Osmatračnica

02.02.2016 08:25

Radojčić, pa to je čovjek duboko involviran u kriminala, samo tih, tih, tih. Puno šta se još neslućenog krije iza njegovog imena. Mi pojedini to znamo, znamo mnogo više nego što bi se moglo i pomisliti. Samo polako počelo je da se odmotava, a izbori dolaze. Za Radojčića će se tek čuti. Ima nas koji odlično sve bilježimo i vidimo.

ODGOVORITE
Name

niko

02.02.2016 08:29

Sta se dobilo ako stranci dovedu Igora na vlast i dalje ce da cuti i klima glavom a narodu nista bolje.

ODGOVORITE
Name

grle421x

02.02.2016 08:39

Autor ovog naslova trebao bi dobiti Nobelovu nagradu, jer je sve sažeto, hronološki, prije svega istinito opisao, gdje nam ostaje da vidimo rasplet situacije, dakle, narod je izdurao 500 godina jahanja, ali kako vidim da ćemo se riješiti i višedecenijskog jahača, koji je podržavan od popova, kumova i podmićene braće iz Srbije.

ODGOVORITE
Name

re grle

02.02.2016 11:09

Čovječe imaš 300 godina, jednom nogom si u grobu i ti bi da dižeš neke revolucije i ti se nešto buniš? Idi igraj šaha i domina u parku sa ostalim penzosima, politiku ostavi mlađima.

Name

No way

02.02.2016 08:39

Ma nema šanse da će Radojičić ikad uspjeti popeti se na vrh. Jednostavno je previše pasivan i umrtvljen, njega ni stranci 97-e ne bi mogli dovesti na vlast.

ODGOVORITE
Name

član Snsd-a

02.02.2016 08:39

Mora da ćuti, isprepadan je. Mnogo zna, a i ima. Samo vila u Opatiji mu je vrijedna 2 miliona eura.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo Pupin

02.02.2016 10:32

Cuj Opatija? A ja mislio on neka postenjacinja!? Skucio se jadnik u trosoban stan (jos ukraden stan od doktora Ramljaka)

Name

anastasija stojanovic..

02.02.2016 08:55

Pitanje za milion funti..?Igi ,znas li ti Anastasiju Stojanović..studenticu...Ili mozda ona tebe zna..

ODGOVORITE
Name

opa

02.02.2016 11:05

Mmmm, svi bi mi neku mladu studentkinju... :-D

Name

re anastasija stojanovic

02.02.2016 17:31

Crnka..studira pravo ili ekonomiju..Radojicicu,znaš li ti nju već tri godine??Anastasija..jadna nebila

Name

tacno tako.

02.02.2016 09:10

Dobar tekst, odlican. Ali sta se da zakljucuti. Predaleko je ovaj kosmar otisao. Ko god da dodje, vrijedit ce ona stara: Ha go.no, ha izm.t. Najbolje bi na ovom mjest bilo cuti pjesmu Dubioze: Svi smo ista gov.. To je trenutna situacija u "boljem" entitetu. U "gorem" zanemariva je razlika na bolje.

ODGOVORITE
Name

Goran Kos

02.02.2016 09:27

Sjajno Miljanje !

ODGOVORITE
Name

33

02.02.2016 09:36

Igor Radojičić je član zločinačke organizacije pod imenom SNSD. Ko u takve vjeruje, taj je zbilja budaletina.

ODGOVORITE
Name

vuper

02.02.2016 09:45

Samo bi nam taj crnogorac trebao. Niko nije zla srbima vise naneo nego crnogorci

ODGOVORITE
Name

lale

02.02.2016 09:57

Hehe..ne moze nam niko nista, jaci smo od svih vas...

ODGOVORITE
Name

Милосав Миле

02.02.2016 10:17

Текст је изузетно објективан и тачан у анализи "дјела" и рада, али и понашања Радојичића. Тако да само луд човек, може пронаћи неку вредност ону људску, код Радојичића. А пошто је он и црногорац, јер се тако и изјашњава, то свим разумним Србима говори, треба ли он - Радојичић да убудуће добије и један глас, од било којег Србина, а поготово Бањалучана. Јер је исто тако ћутао и када је покојној глумици - дами а Бањалучанки Ружици Сокић отимана њена земља у центру Бања Луке. И то од стране Чичића,Радојичићевог партијског колеге и пријатеља.

ODGOVORITE
Name

ПЕТАР

02.02.2016 10:47

ДОДИК И РАДОЈИЧИЋ СУ МОРАЛНЕ ВЕРТИКАЛЕ ЗА ОВЕ ИЗ СДС. ХЕРЦЕГОВИНА ЈЕ УЗ ПРЕДСЈЕДНИКА.

ODGOVORITE
Name

herceg

02.02.2016 11:55

Ti si vjerovatno jedan od uposlenih u HET-u i naravno ne radis nista i naravno sa kupljenom diplomom i naravno si dobro placen. Budalo govori u svoje ime, a ne u ime postenih Hercegovaca.

Name

član SDS-a

02.02.2016 11:03

Igora za gradonačelnika Banja Luke!

ODGOVORITE
Name

Legenda

02.02.2016 11:13

Alal vera, kralju. Rado sam citao tvoje clanke jos iz vremena Patriota.

ODGOVORITE
Name

KGBL

02.02.2016 12:20

Igor je Igoru,Biljana.

ODGOVORITE
Name

Republika

02.02.2016 13:20

Miljane. Toliko mrziš Dodika, da bi za njegov odlazak rado žrtvovao i Republiku Srpsku. Stidi se.

ODGOVORITE
Name

Marko S.

02.02.2016 16:54

Ti bi za njegov opstanak žrtvovao Republiku Srpsku

Name

Ludak

02.02.2016 18:41

Majmune jedan, pa zar na sve ove spoznaje o krkiminalu iz vlasti imaš m..a da braniš Dodika?

Name

KGBL

02.02.2016 20:29

Eto,ja bih je zbog takvih zrtvovao,a prije mene bi to uradio tvoj baja,samo da se izvuce iz svega u sta je upao.

Name

napravi iste od RS septičku

03.02.2016 11:56

"republika", teški si podlac! Ovakva RS valja samo takvima.

Name

srbin

02.02.2016 13:36

CRKVA PUTIN I PRAVI SRBI SU UZ DODIKA

ODGOVORITE
Name

re SRBIN

02.02.2016 13:53

PUTIN NAJBOGATIJI ČOVJEK U RUSIJI, GRIGIORIJE NAJ-LOP U REPUBLICI SRPSKOJ DODIK NAJ ŠVERCER CIGARETAMA!?

ODGOVORITE
Name

moca

02.02.2016 14:55

Svi napolje

ODGOVORITE
Name

građanin

02.02.2016 17:58

Ima ona narodna:"Nedaj Bože da se Srbi slože". Kad bi se složili, e to bi bila pobjeda vijeka.

ODGOVORITE
Name

kontrapunkt

03.02.2016 11:51

To je demagogija.

Name

cicana

02.02.2016 18:01

Igore drzi se krompira i ostavi se politike Tako je najbolje i za Tebe a i za sve nas.

ODGOVORITE
Name

boss

02.02.2016 21:56

lose citanje izmedju redova...redaka!

ODGOVORITE
Name

Dugoročna prognoza

02.02.2016 23:14

Svi SNSD-ovci uskoro će ići na kolektivno pušenje RONHILA.

ODGOVORITE
Name

robin hood

03.02.2016 00:19

Citam ove komentare i zamisli ovde neki supci brane lik i djelo Baje i njegovo lijevo mudo Igora a mi bankrotirali pokrali nas supci

ODGOVORITE
Name

Čist nepomućen um

03.02.2016 09:07

Odlična konstatacija, svaka ti je na mjestu.

Name

grle421x

03.02.2016 09:09

re-grle 02.02.2016. 12:09h Čovječe imaš 300 godina, jednom nogom si u grobu i ti bi da dižeš neke revolucije i ti se nešto buniš? Idi igraj šaha i domina u parku sa ostalim penzosima, politiku ostavi mlađima. Poštovana rerdakcijo najgledanije i najobjektivnije BN TV u BiH i okruženje-svijetu, gdje vas molim za objevu mog odgovora na ovaj neukusni re-komentar, gdje se licemjerno deklariše kao prvi komšija i sa re-grle. Znam osobu, koja nema svoje mišljenje o nasilništvu i vandalizmu koji se dešava u Opštini Gradiška poslednjih godinu dana, dapače, on podržava takvu situaciju, gdje isto gleda svoju pohlepnu matrijalnu korist. Komentarisao sam naslov gospodina novinara Miljana Kovač, koji je na najslikovitiji način opisao stvarno stanje u Republici Srpskoj, i kakvu ja to revoluciju dižem?, gdje se iskreno rečeno slažem sa zlobnim i ljigavim re-komentatorom, da politiku i Entitet trebaju voditi mladi ljudi, a ne osobe koje su dotukle Republiku Srpsku po nekoliko osnova, a svrstali su se u prirepku SDS pod naszivom ISDS. Žalosno da ne može biti žalosnije, dakle, dok god se podržava arogantnost, bahatost, nasilništvo i pljačka-otimačina-grabež, nema nam života, i stoga je gospodin Genaral Blagoja Grahovac potpuno u pravu kada je rekao POPOVI-TOPOVI-LOPOVI.

ODGOVORITE
Name

SALE

03.02.2016 14:02

IGOR MI JE OSTAO DUŽAN 150OOO DINARA 1984 GODINE I NIKAD MI NIJE VRATIO. MOLIM GA DA MI VRATI SADA IMA PARA A MENI BI DOBRO DOŠLE!

ODGOVORITE
Name

Dragan

03.02.2016 21:58

Ovaj Igor je isti kao i ostali iz SNSD-a, nažalost. Mislio sam da je drugačiji, ali su njegovi postupci i vrijeme pokazali da je isto korumpiran kao i ostali kadrovi SNSD-a. Po ovim komentarima moze covjek da sazna jos mnogo toga o njemu. Ovo komentarisu oni koji ga odlično znaju. Ljudi ga odlično poznaju kakav je tako da mislim da ovaj covjek nije dostojan da bude gradonacelnik BL. Sramota je to sto nam ovakvi ljudi vode državu. Toliko je sposobnih ljudi, pametnih i obrazovanih, ali nažalost napustili su državu dok je još bilo vrijeme. Poražavajuća je činjenica da nam mladi ljudi odlaze u Evropu i Ameriku i tamo strancima pomazu u razvoju njihovih drzava. Stranci im pruzaju mogućnost da postanu doktori kako bi im sto vise bili od koristi, sram da bude vlast sto je to dopustila. Pa zar je moguće da u institucijama većinom rade ljudi sa kupljenim diplomama i privatnim (placenim) fakultetima. Mlade, obrazovane, pametne i vrijedne djevojke su na birou, a one nesposobne, neobrazovane i glupe ste zaposlili po institucijama da vam budu sekretarice, savjetnice i pratnja po putovanjima. Sram da vas bude svega sto je aktuelna vlast uradila. Nije narod glup da ne vidi sta radite. Nisu naša pametna djeca naivna da ne vide i ne znaju da im do juče drug koji je jedva završio osnovnu i srednju školu, kojem je tata kupio diplomu, radi kao savjetnik, direktor, pomocnik ministra i sl. Sve je gore i naravno da neće biti bolje. Ova država je prezaduzena i nema se razloga nadati boljem stanju. Mladima bih porucio da idu u inostranstvo i zavrsavaju škole i da rade kad im njihova maticna država to nije mogla obezbjediti. Dragan, Banja Luka

Name

Mračaj prekajski

03.02.2016 14:09

Smberija izgleda ima više komentatora na portalima kojekakvim, nego izlazaka, popunjenih lista na izborima. E kad bi svi oni i glasali, druge pjesme bi se pjevale Semberijom, Majevicomi, Birčom i dalje čak.

ODGOVORITE
Name

haos

03.02.2016 15:34

Dosta je narodu haosa ,nema zbacivanja do izbora, cemu onda sluze izbori kad hoce vlast preko ulice

ODGOVORITE