Туку мигранте на станици у Стокхолму

Десетине маскираних мушкараца брутално је тукло мигранте и њихову децу у петак на железничкој станици у Стокхолму. Како пишу локални медији нападачи су тукли мигранте у освети због убиства Александре Мезермлад, младе раднице у прихватилишту које се догодило у понедељак.

Свијет 30.01.2016 | 14:30
Туку мигранте на станици у Стокхолму

Група од 40 до 50 људи око 21 сат увече тукла је мигранте на железничкој станици, али и свуда по граду.

"Тукли су све који нису изгледали као Швеђани", пишу локални медији.

Сведоци догађаја кажу да је напад на мигранте био страшан.

Видео сам како су претукли троје људи. Био сам преплашен да гледам - рекао је један Швеђанин који се затекао на лицу места.

Шведска полиција саопштила је данас да су ухапшена четири маскирана мушкарца, која су у централном делу Стокхолма делила летке са антимигрантским садржајем.

Портпарол полиције Тове Хаг рекла је да је хапшење извршено након што су мушкарци делили летке у којима од шведских држављана траже да одрже илегалне протесте против избеглица.

Према њеним речима, један од ухапшених суочава се са оптужбама за напад на полицајца, а остали због ношења маски у јавности, што је противзаконито у Шведској, те за ремећење јавног реда и мира.

Сви ухапшени суочени су са новчаним казнама, преноси Асошијетед прес.

Извор: Блиц

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

сноуден

30.01.2016 13:32

То је та проевропска политика и људска права која заговарају Меркелова и неки ликови, али мигранти и Срби немају та права она су им угрозена...

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамни

30.01.2016 14:03

Боље би било за насе људе који су мало тамннији не ици тамо за ту демократску и цивилизовану европу, маму им фасистицку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даидза

30.01.2016 15:28

Који смијесни коментари,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амиџа

30.01.2016 22:26

Сиктер у Сирију!