Tuku migrante na stanici u Stokholmu

Desetine maskiranih muškaraca brutalno je tuklo migrante i njihovu decu u petak na železničkoj stanici u Stokholmu. Kako pišu lokalni mediji napadači su tukli migrante u osveti zbog ubistva Aleksandre Mezermlad, mlade radnice u prihvatilištu koje se dogodilo u ponedeljak.

Svijet 30.01.2016 | 14:30
Tuku migrante na stanici u Stokholmu

Grupa od 40 do 50 ljudi oko 21 sat uveče tukla je migrante na železničkoj stanici, ali i svuda po gradu.

"Tukli su sve koji nisu izgledali kao Šveđani", pišu lokalni mediji.

Svedoci događaja kažu da je napad na migrante bio strašan.

Video sam kako su pretukli troje ljudi. Bio sam preplašen da gledam - rekao je jedan Šveđanin koji se zatekao na licu mesta.

Švedska policija saopštila je danas da su uhapšena četiri maskirana muškarca, koja su u centralnom delu Stokholma delila letke sa antimigrantskim sadržajem.

Portparol policije Tove Hag rekla je da je hapšenje izvršeno nakon što su muškarci delili letke u kojima od švedskih državljana traže da održe ilegalne proteste protiv izbeglica.

Prema njenim rečima, jedan od uhapšenih suočava se sa optužbama za napad na policajca, a ostali zbog nošenja maski u javnosti, što je protivzakonito u Švedskoj, te za remećenje javnog reda i mira.

Svi uhapšeni suočeni su sa novčanim kaznama, prenosi Asošijeted pres.

Izvor: Blic

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

snouden

30.01.2016 13:32

To je ta proevropska politika i ljudska prava koja zagovaraju Merkelova i neki likovi, ali migranti i Srbi nemaju ta prava ona su im ugrozena...

ODGOVORITE
Name

tamni

30.01.2016 14:03

Bolje bi bilo za nase ljude koji su malo tamnniji ne ici tamo za tu demokratsku i civilizovanu evropu, mamu im fasisticku.

ODGOVORITE
Name

Daidza

30.01.2016 15:28

Koji smijesni komentari,

ODGOVORITE
Name

Amidža

30.01.2016 22:26

Sikter u Siriju!