Смијењен директор Дома здравља

Сједница Скупштине општине Источна Илиџа протекла је у знаку расправе о ситуацији у Дому здравља Источно Сарајево. Усвојена одлука да се разријеши актуелни директор ове установе, који је услове за пензију испунио прије двије године, наишла је на бурну реакцију скупштинске опозиције, али и руководства сусједне општине Источно Ново Сарајево.

Република Српска 29.01.2016 | 22:53
Смијењен директор Дома здравља

Републичка инспекција рада извршила је још у јулу 2014. године инспекцијску контролу у Дому здравља Источно Сарајево, приликом чега је утврђено да директор установе Драган Крстовић испуњава услове за одлазак у пензију.

Иако је наложено да се отклоне неправилности; извршење рјешења није испоштовано ни у новембру исте године, због чега је Крстовић кажњен са хиљаду марака. Двије године послије, Крстовић и даље обавља функцију директора, због чега је реаговала и Скупштина општине Источна Илиџа, која га је разријешила, те именовала вршиоца дужности.

„Одлукама које смо донијели хтјели смо да исправимо незаконитости које се већ дуже вријеме чине, а тичу се функционисања Дома здравља Источно Сарајево, јер је директор већ давно испунио услове за пензионисање“, сматра одборник СДС-а Мирослав Лучић.

С обзиром на то да је Дом здравља у надлежности двије општине, у протеклих шест мјесеци начелници општина безуспјешно су водили преговоре о измјени Статута ове установе, те о томе ко би требало да буде нови директор.

„Покушали смо да нађемо заједничко рјешење са општином Источно Ново Сарајево, али у томе нисмо успјели и нисмо имали избора осим да ово урадимо. Нисмо могли да толеришемо безакоње и кршење закона зато што се човјек бесправно налази у радном односу“, рекао је вршилац дужности начелника општине Источна Илиџа Миљан Дамјановић.

На одлуке скупштинске већине у Источној Илиџи оштро је реаговао опозициони СНСД, због тога што је, како кажу, тачка о Дому здравља касно убачена на дневни ред.

Да се јасно ради о кршењу закона, давно је обавјештена и општина Источно Ново Сарајево која је именовала Крстовића за директора Дома здравља. Не споре да је потребна измјена Статута и именовање новог директора установе, али критикују одлуке Скупштине у Илиџи.

„Морамо се договорити, уз претходно добијено мишљење министарства, али они овдје нису испоштовали процедуру“, сматра начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

Бројне процедуре се по свему судећи већ дужи период не поштују. Осим што и даље актуелни директор Дома здравља не жели да напусти директорску фотељу и свјесно крши закон, Крстовић се налази и у сукобу интереса.

Као одборник у скупштини Источно Ново Сарајево, Крстовић гласа и о буџету општине, из којег се издвајају средства за ову здравствену установу. Како се спекулише, због притисака је напустио редове ПДП-а, те прешао у новоосновану странку.

О свему овоме нисмо успјели чути Крстовићев став. Рекао нам је да је на састанку, те да ће нам се јавити. Позив нисмо добили.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Пујдо

29.01.2016 20:39

Има ту још оних који су се окористили о ПДП и добили мјеста у разним надзорним одборима и управама, које треба склонити јер су то добили захваљујуци ПДП-у. Многи од њих су све добили од ПДП-а, а њему ама баш ништа нису дали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лако је некима

29.01.2016 21:03

Да, неки су добили мјеста у надзорним или управним одборима и примају добру накнаду за то. А неки су вукли за ПДП и ништа нису добили јер ти који су тада водили странку мислили су само на себе. То се сада све види, а сви су ти напустили ПДП .

Name

доко

13.09.2016 10:31

Зна ли неко за сличан случај у свијету? Младић,агроном,без дана радног стажа ни у чему ПРИСТАЈЕ (!!!) да буде директор Дома здравља. Несрећник!

Name

Омладина

29.01.2016 22:14

Пензионери у пензију. Постујте закон !!!! Кривична пријава одговорнима ово је катастрофа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре омладинац

30.01.2016 11:09

Знам те ко си да ниси ситни дилер мозда би имао посао и ти да прицас ко треба у пензију, а ти да радис ситни дјепаросу.

Name

Омладинааа

30.01.2016 11:44

Хоцемо сансу да радимо,а ви нас називате овим погрдним именима. Срамите се директоре и тиме се бавите да коментарисете по порталима

Name

ре омладинац

30.01.2016 15:11

ја нисам директор,а ти омладинц срами се свога досијеа и прослости.ти да радис ста ти упсте знас радити.

Name

брне

29.01.2016 23:44

Здравство на кољенима једини Дом здравља у републици који послује позитивно само захваљујуци Драгану Крстовицу а скинусе га за пар мјесеци радници Дома здравља Истоцно Сарајево могу заборавити на редовне плате које су до сада имали и прикљуцити се колегама из сусједне болнице у Касиндолу у протестним окупљањима, ста це тада реци господа одборници истоцне Илидзе. Све сто вриједи у овој земљи унисте и склоне као господина директора Драгана.

ОДГОВОРИТЕ