Ултиматум за Шарапову: Без Фед купа не може у Рио!

Председник Руске тениске федерације Шамил Тарпишев рекао је да Марија Шарапова неће наступити на Олимпијским играма у Рију уколико не заигра у Фед купу.

Тенис 28.01.2016 | 08:30
Ултиматум за Шарапову: Без Фед купа не може у Рио!

Најбоља руска тенисерка, која је у четвртфиналу Аустралијан опена доживела 18. узастопни пораз од Серене Вилијамс, најавила је након тог меча могућност да неће играти за репрезентацију у мечу првог кола Светске групе 1 Фед купа, у којем ће Русија угостити Холандију.

"Ићи ћу у Москву, бићу део екипе, али мислим да нећу играти", рекла је Шарапова и истакла да је главни разлог такве одлуке повреда.

"Морам да лечим подлактицу. То је сада најважније. Вероватно нећу играти до Индијан Велса", најавила је Рускиња.

Селекторка Русије Анастасија Мишкина, осим Шарапове, на располагању има Светлану Кузњецову, Анастасију Пављученкову и Екатерину Макарову, што би требало да буде довољно за победу. Међутим, изјава Шарапове разбеснила је бившег селектора, а сада председника Тениског савеза Русије Шамила Тарпишева, који јој је послао јасну поруку.

"Правила су јасна. Ако Шарапова жели да игра на Олимпијским играма, мора да игра за Русију у Фед купу, против Холандије или у следећем мечу, ако прођемо. Ако не игра против Холандије, а ми изгубимо меч, неће ићи на Олимпијске игре", рекао је он.

Коментари / 0

Оставите коментар