Притвор неуставан, тражи назад 12 милиона евра

Одбрана Мирослава Мишковића тражи да се бизнисмену врати 12 милиона евра јемства пошто је Уставни суд прогласио неуставним решење о притвору.

Србија 26.01.2016 | 22:35
Притвор неуставан, тражи назад 12 милиона евра

Подсећамо, Мишковић је оптужен за малверзације у приватизацији путарских предузећа.

"Након усвајања уставне жалбе одбране Мирослава Мишковића од стране Уставног суда 5.11.2013. године и доношења одлуке о повреди уставних и законских права на ограничено трајање притвора према окривљеном Мирославу Мишковићу, Уставни суд је поново, други пут донео дана 21.01.2016. године одлуку којом се усваја и друга уставна жалба и утврђује повреда права Мишковића на ограничено трајање притвора", саопштила је адвокатска канцеларија Томановић, која заступа Мишковића.

Уставни суд је прогласио неуставним решење о притвору Мишковића, које је било основ за доношење одлуке о јемству у износу од 12 милиона евра као замена за притвор.

"Из незаконите и неуставне одлуке о продужењу притвора не може проистећи законита одлука о јемству, па из тих разлога одбрана Мирослава Мишковића тражи да се јемство врати", навео је Мишковићев бранилац, пренела је ТВ Н1.

Извор: Бета

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дивља јабука

27.01.2016 00:08

Србији је потребан референдум са питањем да ли су градјани за то да Норвешка или неко сличан преузме потпуно управљање Србијом. Иначе лијека нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стршљен.

27.01.2016 12:19

Вјеровао сам Вучићу као је кренуо са криминалним обрачунима тајкуна, и неподобних директора.Онда је стао !!! Зашто си стао ?