Pritvor neustavan, traži nazad 12 miliona evra

Odbrana Miroslava Miškovića traži da se biznismenu vrati 12 miliona evra jemstva pošto je Ustavni sud proglasio neustavnim rešenje o pritvoru.

Srbija 26.01.2016 | 22:35
Pritvor neustavan, traži nazad 12 miliona evra

Podsećamo, Mišković je optužen za malverzacije u privatizaciji putarskih preduzeća.

"Nakon usvajanja ustavne žalbe odbrane Miroslava Miškovića od strane Ustavnog suda 5.11.2013. godine i donošenja odluke o povredi ustavnih i zakonskih prava na ograničeno trajanje pritvora prema okrivljenom Miroslavu Miškoviću, Ustavni sud je ponovo, drugi put doneo dana 21.01.2016. godine odluku kojom se usvaja i druga ustavna žalba i utvrđuje povreda prava Miškovića na ograničeno trajanje pritvora", saopštila je advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa Miškovića.

Ustavni sud je proglasio neustavnim rešenje o pritvoru Miškovića, koje je bilo osnov za donošenje odluke o jemstvu u iznosu od 12 miliona evra kao zamena za pritvor.

"Iz nezakonite i neustavne odluke o produženju pritvora ne može proisteći zakonita odluka o jemstvu, pa iz tih razloga odbrana Miroslava Miškovića traži da se jemstvo vrati", naveo je Miškovićev branilac, prenela je TV N1.

Izvor: Beta

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

27.01.2016 00:08

Srbiji je potreban referendum sa pitanjem da li su gradjani za to da Norveška ili neko sličan preuzme potpuno upravljanje Srbijom. Inače lijeka nema.

ODGOVORITE
Name

Stršljen.

27.01.2016 12:19

Vjerovao sam Vučiću kao je krenuo sa kriminalnim obračunima tajkuna, i nepodobnih direktora.Onda je stao !!! Zašto si stao ?