Милионер без - динара

Осам дана гладовања није поколебало Зорана Нешића (55), бившег радника "МИН - Специјална возила", да одустане од овог протеста на који се одлучио из очаја. Нешић је по свим законима Србије милионер, али он у свом новчанику нема ни динара.

Србија 26.01.2016 | 08:52
Милионер без - динара

Нешић каже да му највећу снагу да издржи дају супруга и син, али и "саборци", радници пропалих предузећа. Обилазе га свакодневно, неки му саветују да прекине гладовање и сачува здравље.

"Мене само занима датум исплате, да ми неко каже када ћу добити мојих 6,5 милиона динара. Ништа нисам украо, поштено сам радио 30 година, а сада живим од социјалне помоћи од 10.000 динара месечно. Једино ме теши да породици није хладно јер сам обезбедио дрва још пре три године", прича Зоран коме нико не може да оспори начин на који је постао "милионер". Све три извршне судске пресуде на име неисплаћених минималаца од 2005. до 2013. су већ неколико година у Основном суду у Нишу. И у закључку Привредног суда од марта 2014. призната су му потраживања на основу Закона о стечају.

"Била су три круга социјалног програма и никада нисам хтео да се пријавим јер ми је посао био преко потребан. Остао сам до краја, до увођења стечаја пре две године. Онда сам годину дана примао надокнаду за незапослене. Одбачен сам од друштва и никог није брига да ли могу да подмирим основне потребе", вели Зоран иначе председник Скупштине поверилаца.

"И пре стечаја сам упозоравао Агенцију за приватизацију шта се дешава у предузећу и како се "топи" имовина захваљујући људима које је држава поставила да воде фирму када су газде побегле. Све су знали и никада ништа нису предузели. Кривичне пријаве радника завршиле су по фиокама", износи Зоран, који се не боји да би могао да одговара због ових оптужби.

ИЗДРЖАЋУ

"Осетим понекад вртоглавицу и мало ме пресече у желуцу од глади. Засад уносим течност, кафу и сокове, издржаћу", поручује Зоран.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ОД 2005те

26.01.2016 08:25

САД ТРАЗИ ПРАВДУ ГОСПОДИНЕ ГДЕ СТЕ БИЛИ ДО САДА НИСТЕ ЈЕДИНИ КОИ СУ ОД 2000те ОСТАЛИ БЕЗ ИЦЕГА СВИ СМО ЦУТАЛИ 12година А САД ХОЦЕМО СВОЈА ПРАВА РАЗБИЛИ СУ НАС И ВАС *ДЕМОКРАТИЈОМ*ИМАЛИ СМО ВЛАДУ 12год.СА ДВОЈНИМ ДРЗАВЉАНСТВОМ КАД СУ ОЦИСТИЛИ СРБИЈУ ДО ЗАДЊЕГ ДИНАРА РАСТУРИЛИ СУ СЕ ЈЕР НЕМА ВИСЕ СВРХЕ ДА СУ ЗАЈЕДНО Е А САД ЗАЛУДЈУЈУ НАРОД И ПОНОВО СЕ СКУПЉАЈУ ПА НИСМО НИ МИ ВЕВЕРИЦЕ КАД ВРАТЕ 40милиарди ДОЛАРА КОЈЕ СУ ПОКРАЛИ ПРВО ЦЗ ПА ОНДА ДА ВРАТЕ НАСЕ ПАРЕ *СТО ЦЕ СЕ ТЕСКО ДЕСИТИ*

ОДГОВОРИТЕ
Name

"МИЛИОНЕРКА"

26.01.2016 13:26

Зоране ниси једини! И ја сам "милонерка", имам и ја три пресуде, хрпу правоснажних решења о извршењу и, додуше "само" три милиона неисплаћеног дуга, пет година сам била без посла..., једва некако уграбих какву-такву пензију, а од исплате дуга - ништа!Разумем те, схватам твој очај, бес због немоћи и неправде, али тиме што уништаваш себе, ништа не постижеш. Много нас је да би неко и покушао да исправи неправду која нам је чињена. Ни све јахте, џипови, виле, базени..., не би решиле проблем, чак и кад би било воље да се реши.

ОДГОВОРИТЕ