Milioner bez - dinara

Osam dana gladovanja nije pokolebalo Zorana Nešića (55), bivšeg radnika "MIN - Specijalna vozila", da odustane od ovog protesta na koji se odlučio iz očaja. Nešić je po svim zakonima Srbije milioner, ali on u svom novčaniku nema ni dinara.

Srbija 26.01.2016 | 08:52
Milioner bez - dinara

Nešić kaže da mu najveću snagu da izdrži daju supruga i sin, ali i "saborci", radnici propalih preduzeća. Obilaze ga svakodnevno, neki mu savetuju da prekine gladovanje i sačuva zdravlje.

"Mene samo zanima datum isplate, da mi neko kaže kada ću dobiti mojih 6,5 miliona dinara. Ništa nisam ukrao, pošteno sam radio 30 godina, a sada živim od socijalne pomoći od 10.000 dinara mesečno. Jedino me teši da porodici nije hladno jer sam obezbedio drva još pre tri godine", priča Zoran kome niko ne može da ospori način na koji je postao "milioner". Sve tri izvršne sudske presude na ime neisplaćenih minimalaca od 2005. do 2013. su već nekoliko godina u Osnovnom sudu u Nišu. I u zaključku Privrednog suda od marta 2014. priznata su mu potraživanja na osnovu Zakona o stečaju.

"Bila su tri kruga socijalnog programa i nikada nisam hteo da se prijavim jer mi je posao bio preko potreban. Ostao sam do kraja, do uvođenja stečaja pre dve godine. Onda sam godinu dana primao nadoknadu za nezaposlene. Odbačen sam od društva i nikog nije briga da li mogu da podmirim osnovne potrebe", veli Zoran inače predsednik Skupštine poverilaca.

"I pre stečaja sam upozoravao Agenciju za privatizaciju šta se dešava u preduzeću i kako se "topi" imovina zahvaljujući ljudima koje je država postavila da vode firmu kada su gazde pobegle. Sve su znali i nikada ništa nisu preduzeli. Krivične prijave radnika završile su po fiokama", iznosi Zoran, koji se ne boji da bi mogao da odgovara zbog ovih optužbi.

IZDRŽAĆU

"Osetim ponekad vrtoglavicu i malo me preseče u želucu od gladi. Zasad unosim tečnost, kafu i sokove, izdržaću", poručuje Zoran.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

OD 2005te

26.01.2016 08:25

SAD TRAZI PRAVDU GOSPODINE GDE STE BILI DO SADA NISTE JEDINI KOI SU OD 2000te OSTALI BEZ ICEGA SVI SMO CUTALI 12godina A SAD HOCEMO SVOJA PRAVA RAZBILI SU NAS I VAS *DEMOKRATIJOM*IMALI SMO VLADU 12god.SA DVOJNIM DRZAVLJANSTVOM KAD SU OCISTILI SRBIJU DO ZADNJEG DINARA RASTURILI SU SE JER NEMA VISE SVRHE DA SU ZAJEDNO E A SAD ZALUDJUJU NAROD I PONOVO SE SKUPLJAJU PA NISMO NI MI VEVERICE KAD VRATE 40miliardi DOLARA KOJE SU POKRALI PRVO CZ PA ONDA DA VRATE NASE PARE *STO CE SE TESKO DESITI*

ODGOVORITE
Name

"MILIONERKA"

26.01.2016 13:26

Zorane nisi jedini! I ja sam "milonerka", imam i ja tri presude, hrpu pravosnažnih rešenja o izvršenju i, doduše "samo" tri miliona neisplaćenog duga, pet godina sam bila bez posla..., jedva nekako ugrabih kakvu-takvu penziju, a od isplate duga - ništa!Razumem te, shvatam tvoj očaj, bes zbog nemoći i nepravde, ali time što uništavaš sebe, ništa ne postižeš. Mnogo nas je da bi neko i pokušao da ispravi nepravdu koja nam je činjena. Ni sve jahte, džipovi, vile, bazeni..., ne bi rešile problem, čak i kad bi bilo volje da se reši.

ODGOVORITE