Шешељ тражи кредит од 160.000 евра

Радикали планирају да за предстојећу изборну кампању подигну кредит око 160.000 евра, сазнаје „Блиц“.

Србија 25.01.2016 | 21:20
Шешељ тражи кредит од 160.000 евра

Лидер СРС Војислав Шешељ открива за „Блиц“ да се његова странка нада да би хипотекарним зајмом на две куће у њиховом власништву могли код неке од банака да добију кредит од 20 милиона динара, односно 160.000 евра за финансирање кампање за предстојеће ванредне парламентарне, али и покрајинске и локалне изборе.

"Имамо недовршену кућу у Ваљеву и стару кућу у Српској Црњи. Надамо се да би то била довољна гаранција за кредит за тих 160.000 евра", наводи Шешељ и додаје да ће највећи проблем бити да се нађе банка спремна да кредитира радикале.

У претходној кампањи, каже, СРС је тражила кредит Комерцијалној банци, код које је имала отворене све рачуне, али га није добила. На питање којој банци ће се првој обратити, Шешељ каже да још “нема идеју”.

На седници Централне отаџбинске управе унапред је усвојена одлука и дато овлашћење председничком колегијуму да може да подигне кредит уколико процени да је неопходно. Осим тога, лидер СРС се ослања на спонзоре.

"Када то кажем, не мислим на велике спонзоре, већ на много малих који ће донирати по хиљаду динара јер наше чланство је најсиромашније", закључује Шешељ.

Међутим, како је уверен да опстанак странке зависи од предстојећих избора, Шешељ је већ испланирао и да ће се кампања водити „од врата до врата“ и највећим делом преко интернета.

Како је „Блиц“ већ писао, чак и наплата чланарине од свега 200 динара ишла је у претходној години прилично лоше, те је каса СРС прилично празна. Ипак, истини за вољу, радикали су вероватно једини који у редовима опозиције бар не грцају у дуговима.

Наиме, осим СНС-а и СРС-а, све странке у кампању улазе задужене до гуше. Чак и СПС дугује 64 милиона динара. Због свега овога претпоставка је да ће предстојећа изборна кампања бити најјефтинија у последњих 10 година.

Узимајући у обзир новац који ће издвојити и на располагање партијама ставити држава и средства које су странке у могућности да прикупе, рачуница каже да ће на изборе за Скупштину бити потрошено између 20 и 25 милиона евра.

Највећи део, чак 15 милиона евра, биће из буџета.Наиме, осим СНС-а и СРС-а, све странке у кампању улазе задужене до гуше. Чак и СПС дугује 64 милиона динара. Због свега овога претпоставка је да ће предстојећа изборна кампања бити најјефтинија у последњих 10 година.

На састанку представника Српске радикалне странке (СРС) са Младеном Обрадовићем из „Образа“ и Иваном Ивановићем из СНП „Наши“, који су на прошлим изборима наступили на листи СРС, у суботу, наводно је дошло до жучне расправе. Непотврђене су вести и да оба покрета планирају да наредних дана позову десницу да не гласа за Војислава Шешеља.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

клапац

25.01.2016 22:21

Е мој Шешељу, како се мислиш бавити политиком у Србији кад за толико година ниси ништа украо. Народ такве не цијени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еро

26.01.2016 07:04

'! Будала био и осто магарац који су сви уз њега

ОДГОВОРИТЕ