Šešelj traži kredit od 160.000 evra

Radikali planiraju da za predstojeću izbornu kampanju podignu kredit oko 160.000 evra, saznaje „Blic“.

Srbija 25.01.2016 | 21:20
Šešelj traži kredit od 160.000 evra

Lider SRS Vojislav Šešelj otkriva za „Blic“ da se njegova stranka nada da bi hipotekarnim zajmom na dve kuće u njihovom vlasništvu mogli kod neke od banaka da dobiju kredit od 20 miliona dinara, odnosno 160.000 evra za finansiranje kampanje za predstojeće vanredne parlamentarne, ali i pokrajinske i lokalne izbore.

"Imamo nedovršenu kuću u Valjevu i staru kuću u Srpskoj Crnji. Nadamo se da bi to bila dovoljna garancija za kredit za tih 160.000 evra", navodi Šešelj i dodaje da će najveći problem biti da se nađe banka spremna da kreditira radikale.

U prethodnoj kampanji, kaže, SRS je tražila kredit Komercijalnoj banci, kod koje je imala otvorene sve račune, ali ga nije dobila. Na pitanje kojoj banci će se prvoj obratiti, Šešelj kaže da još “nema ideju”.

Na sednici Centralne otadžbinske uprave unapred je usvojena odluka i dato ovlašćenje predsedničkom kolegijumu da može da podigne kredit ukoliko proceni da je neophodno. Osim toga, lider SRS se oslanja na sponzore.

"Kada to kažem, ne mislim na velike sponzore, već na mnogo malih koji će donirati po hiljadu dinara jer naše članstvo je najsiromašnije", zaključuje Šešelj.

Međutim, kako je uveren da opstanak stranke zavisi od predstojećih izbora, Šešelj je već isplanirao i da će se kampanja voditi „od vrata do vrata“ i najvećim delom preko interneta.

Kako je „Blic“ već pisao, čak i naplata članarine od svega 200 dinara išla je u prethodnoj godini prilično loše, te je kasa SRS prilično prazna. Ipak, istini za volju, radikali su verovatno jedini koji u redovima opozicije bar ne grcaju u dugovima.

Naime, osim SNS-a i SRS-a, sve stranke u kampanju ulaze zadužene do guše. Čak i SPS duguje 64 miliona dinara. Zbog svega ovoga pretpostavka je da će predstojeća izborna kampanja biti najjeftinija u poslednjih 10 godina.

Uzimajući u obzir novac koji će izdvojiti i na raspolaganje partijama staviti država i sredstva koje su stranke u mogućnosti da prikupe, računica kaže da će na izbore za Skupštinu biti potrošeno između 20 i 25 miliona evra.

Najveći deo, čak 15 miliona evra, biće iz budžeta.Naime, osim SNS-a i SRS-a, sve stranke u kampanju ulaze zadužene do guše. Čak i SPS duguje 64 miliona dinara. Zbog svega ovoga pretpostavka je da će predstojeća izborna kampanja biti najjeftinija u poslednjih 10 godina.

Na sastanku predstavnika Srpske radikalne stranke (SRS) sa Mladenom Obradovićem iz „Obraza“ i Ivanom Ivanovićem iz SNP „Naši“, koji su na prošlim izborima nastupili na listi SRS, u subotu, navodno je došlo do žučne rasprave. Nepotvrđene su vesti i da oba pokreta planiraju da narednih dana pozovu desnicu da ne glasa za Vojislava Šešelja.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

klapac

25.01.2016 22:21

E moj Šešelju, kako se misliš baviti politikom u Srbiji kad za toliko godina nisi ništa ukrao. Narod takve ne cijeni.

ODGOVORITE
Name

ero

26.01.2016 07:04

'! Budala bio i osto magarac koji su svi uz njega

ODGOVORITE