НФЛ: Каролина суверено до Супербоула!

Каролина Пантерси играће са Денвер Бронкосима у јубиларном 50. Супербоулу у Санта Клари. Бронкоси "пребили" Брејдија, блокадом до СБ! НФЛ ће добити новог шампиона, Денвер Бронкоси елиминисали су у финалу АФЦ конференције прошлосезонског првака Њу Ингланд Петриотсе 20:18.

Остали спортови 25.01.2016 | 10:00
НФЛ: Каролина суверено до Супербоула!

Тим из Шарлота је у финалу НФЦ конференције деркласирао Аризона Кардиналсе 49:15.

Одбрана Пантерса демолирала је ривала који је како је меч одмицао све више грешио, док је Камерон Њутон све то сурово кажњавао моћним нападом.

Главни фаворит за најкориснијег играча сезоне је бацио и истрчао по два тачдауна, освојивши 335 јарди пасом и 47 трчањем.

С друге стране, Карсон Палмер је бацио четири пресечена паса, а један је Лук Кикли вратио за тачдаун, други меч у низу. Палмер је успео да баци један тачдаун, док је један истрчао Дејвид Џонсон.

Велико финале НФЛ лиге, популарни Супербоул 50, на програму је у ноћи између недеље и понедељка 7. фебруара од 00:30 часова на стадиону Сан Франциско 49ерса у Санта Клари.

У финалу АФЦ конференције Бронкоси су сјајном одбраном елиминисали браниоца титуле Њу Ингланд Петриотсе.

Бронкоси "пребили" Брејдија, блокадом до СБ! НФЛ ће добити новог шампиона, Денвер Бронкоси елиминисали су у финалу АФЦ конференције прошлосезонског првака Њу Ингланд Петриотсе 20:18.

Пејтон Менинг је шести пут добио највећег ривала Тома Брејдија у њиховом 17. дуелу, трећи пут у плеј-офу, те стигао на корак од другог прстена.

Кључни фактор у победи Бронкоса била је одбрана која је све време доминирала против офанзивне линије Петриотса, Брејди одавно није добио толико "батина" као на овом мечу.

Брејди је очајно одиграо прво полувреме у Колораду, заостајао константно два поседа лопте, али је у последњем минуту са два сјајна паса за Роба Гронковског стигао на два поена заостатка.

Четвороструки НФЛ шампион је приликом претварања за два поена тражио Џулијана Еделмана, али је Брејди Роби изблокирао пас, па су после лошег онсајд кика Стивена Гостковског, Бронкоси завршили у Супербоулу.

Управо је Гостковски на крају испао највећи трагичар, јер је у првом полувремену промашио претварање за један поен, после 523 узастопно успешно изведена у каријери.

Менинг је одиграо скоро без грешке, уз 176 јарди бацио је два тачдауна без иједног пресеченог паса, за разлику од Брејдија коме су ривали два пута узимали лопту, а бацио је тек један ТД, поменути 15-ак секунди прекраја, скупивши и 310 јарди.

Иако је бацио два тачдауна, најбољи порез 39-годишњег Менинга је било трчање од 12 јарди на трећем покушају у трећем периоду, што му је било најдуже плеј-оф трчање још од руки сезоне.

Менинг је одиграо један од најбољих мечева у сезони што је донело резултат већ на старту меча, када је бацио тачдаун за Овена Данијелса.

Петриотси се враћају у финишу првог периода првим тачдауном ветерана Стивена Џексона, али Гостковски не погађа претварање.

Већ на старту друге четвртине Менинг опет проналази Денијелса и Бронкоси стижу до 14:9. До краја полувремена оба тима постижу по филд-гол, па домаћин задржава осам поена предности.

Брејди се буди у другом полувремену, али се "секундери" Бронкоса и даље фантастично чувао трио хватача Гронковски-Еделман-Амендола, који је успео да скупи једва 100 јарди до последња два хватања Гронка.

Ни Менинг није успевао да опет надмудри одбрану Петса, па је Денвер ушао са осам поена предности у завршницу меча.

Када је изгледало да Петси немају шансе да се домогну продужетка, јер је Брејди везао пет некомплетних додавања без простора да пронађе своје главне рисивере, догодио се преокрет.

После скоро сат времена немоћи и константне борбе са тројицом чувара, Гронковски је остао на "само" двојици, и то одмах користи.

Прво хвата очајнички пас од 40 јарди и доводи Петсе на десет јарди од енд-зоне, а онда хвата и ТД. Ипак, Роби блокира Брејдијев пас ка Еделману за претварање и одводи Бронкосе у Санта Клару.

Јубиларни Супербоул 50 на програму је 7. фебруара од 00:30 часова на стадиону Сан Франциско 49ерса у Санта Клари.

Коментари / 0

Оставите коментар