NFL: Karolina suvereno do Superboula!

Karolina Pantersi igraće sa Denver Bronkosima u jubilarnom 50. Superboulu u Santa Klari. Bronkosi "prebili" Brejdija, blokadom do SB! NFL će dobiti novog šampiona, Denver Bronkosi eliminisali su u finalu AFC konferencije prošlosezonskog prvaka Nju Ingland Petriotse 20:18.

Ostali sportovi 25.01.2016 | 10:00
NFL: Karolina suvereno do Superboula!

Tim iz Šarlota je u finalu NFC konferencije derklasirao Arizona Kardinalse 49:15.

Odbrana Pantersa demolirala je rivala koji je kako je meč odmicao sve više grešio, dok je Kameron Njuton sve to surovo kažnjavao moćnim napadom.

Glavni favorit za najkorisnijeg igrača sezone je bacio i istrčao po dva tačdauna, osvojivši 335 jardi pasom i 47 trčanjem.

S druge strane, Karson Palmer je bacio četiri presečena pasa, a jedan je Luk Kikli vratio za tačdaun, drugi meč u nizu. Palmer je uspeo da baci jedan tačdaun, dok je jedan istrčao Dejvid Džonson.

Veliko finale NFL lige, popularni Superboul 50, na programu je u noći između nedelje i ponedeljka 7. februara od 00:30 časova na stadionu San Francisko 49ersa u Santa Klari.

U finalu AFC konferencije Bronkosi su sjajnom odbranom eliminisali branioca titule Nju Ingland Petriotse.

Bronkosi "prebili" Brejdija, blokadom do SB! NFL će dobiti novog šampiona, Denver Bronkosi eliminisali su u finalu AFC konferencije prošlosezonskog prvaka Nju Ingland Petriotse 20:18.

Pejton Mening je šesti put dobio najvećeg rivala Toma Brejdija u njihovom 17. duelu, treći put u plej-ofu, te stigao na korak od drugog prstena.

Ključni faktor u pobedi Bronkosa bila je odbrana koja je sve vreme dominirala protiv ofanzivne linije Petriotsa, Brejdi odavno nije dobio toliko "batina" kao na ovom meču.

Brejdi je očajno odigrao prvo poluvreme u Koloradu, zaostajao konstantno dva poseda lopte, ali je u poslednjem minutu sa dva sjajna pasa za Roba Gronkovskog stigao na dva poena zaostatka.

Četvorostruki NFL šampion je prilikom pretvaranja za dva poena tražio Džulijana Edelmana, ali je Brejdi Robi izblokirao pas, pa su posle lošeg onsajd kika Stivena Gostkovskog, Bronkosi završili u Superboulu.

Upravo je Gostkovski na kraju ispao najveći tragičar, jer je u prvom poluvremenu promašio pretvaranje za jedan poen, posle 523 uzastopno uspešno izvedena u karijeri.

Mening je odigrao skoro bez greške, uz 176 jardi bacio je dva tačdauna bez ijednog presečenog pasa, za razliku od Brejdija kome su rivali dva puta uzimali loptu, a bacio je tek jedan TD, pomenuti 15-ak sekundi prekraja, skupivši i 310 jardi.

Iako je bacio dva tačdauna, najbolji porez 39-godišnjeg Meninga je bilo trčanje od 12 jardi na trećem pokušaju u trećem periodu, što mu je bilo najduže plej-of trčanje još od ruki sezone.

Mening je odigrao jedan od najboljih mečeva u sezoni što je donelo rezultat već na startu meča, kada je bacio tačdaun za Ovena Danijelsa.

Petriotsi se vraćaju u finišu prvog perioda prvim tačdaunom veterana Stivena Džeksona, ali Gostkovski ne pogađa pretvaranje.

Već na startu druge četvrtine Mening opet pronalazi Denijelsa i Bronkosi stižu do 14:9. Do kraja poluvremena oba tima postižu po fild-gol, pa domaćin zadržava osam poena prednosti.

Brejdi se budi u drugom poluvremenu, ali se "sekunderi" Bronkosa i dalje fantastično čuvao trio hvatača Gronkovski-Edelman-Amendola, koji je uspeo da skupi jedva 100 jardi do poslednja dva hvatanja Gronka.

Ni Mening nije uspevao da opet nadmudri odbranu Petsa, pa je Denver ušao sa osam poena prednosti u završnicu meča.

Kada je izgledalo da Petsi nemaju šanse da se domognu produžetka, jer je Brejdi vezao pet nekompletnih dodavanja bez prostora da pronađe svoje glavne risivere, dogodio se preokret.

Posle skoro sat vremena nemoći i konstantne borbe sa trojicom čuvara, Gronkovski je ostao na "samo" dvojici, i to odmah koristi.

Prvo hvata očajnički pas od 40 jardi i dovodi Petse na deset jardi od end-zone, a onda hvata i TD. Ipak, Robi blokira Brejdijev pas ka Edelmanu za pretvaranje i odvodi Bronkose u Santa Klaru.

Jubilarni Superboul 50 na programu je 7. februara od 00:30 časova na stadionu San Francisko 49ersa u Santa Klari.

Komentari / 0

Ostavite komentar