Најмање 55 мртвих због великих хладноћа

Најмање 50 смртних случајева регистровано је на Тајвану, док је пет лица умрло у Јапану усљед ниских температура и хладног таласа који је за викенд погодио Источну Азију, објавили су данас државни медији.

Свијет 25.01.2016 | 11:25
Најмање 55 мртвих због великих хладноћа

Тајвански медији су пренијели да је велики број смртних случајева регистрован након наглог пада температуре током викенда, и то код срчаних болесника и промрзлих особа.

Због великог снијега, затворен је аеродром на корејском острву Џеџу, због чега је отказано више од 500 домаћих и међунардоних летова.

Талас великих хладноћа је такође захватио Хонг Конг, јужну Кину и Јапан, преноси Би-Би-Си.

Власти су упозориле грађане, посебно оне старије, да се склоне од хладноће и да бораве у топлом.

У Хонг Конгу је забиљежено свега три степена Целзијусових, што је најнижа регистрована температура током протеклих 60 година.

Слаб снијег је регистрован у области Гуангжоу и Шензен у јужној Кини, док је сусњежица забиљежена по први пут на јужном јапанском острву Окинава, објавили су данас кинески и јапански медији.

Сњежна олуја је погодила велики дио Јапана, при чему је отказано више од 600 домаћих летова широм земље, пренијеле су локалне новине.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

25.01.2016 10:42

Због померања магнетниг Сјеверног Пола клима се мења и покушава саму себе да обнови за инат чивјеку који загађује природу око себе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ало

25.01.2016 15:16

Време је за лек ,Михаило !