Najmanje 55 mrtvih zbog velikih hladnoća

Najmanje 50 smrtnih slučajeva registrovano je na Tajvanu, dok je pet lica umrlo u Japanu usljed niskih temperatura i hladnog talasa koji je za vikend pogodio Istočnu Aziju, objavili su danas državni mediji.

Svijet 25.01.2016 | 11:25
Najmanje 55 mrtvih zbog velikih hladnoća

Tajvanski mediji su prenijeli da je veliki broj smrtnih slučajeva registrovan nakon naglog pada temperature tokom vikenda, i to kod srčanih bolesnika i promrzlih osoba.

Zbog velikog snijega, zatvoren je aerodrom na korejskom ostrvu DŽedžu, zbog čega je otkazano više od 500 domaćih i međunardonih letova.

Talas velikih hladnoća je takođe zahvatio Hong Kong, južnu Kinu i Japan, prenosi Bi-Bi-Si.

Vlasti su upozorile građane, posebno one starije, da se sklone od hladnoće i da borave u toplom.

U Hong Kongu je zabilježeno svega tri stepena Celzijusovih, što je najniža registrovana temperatura tokom proteklih 60 godina.

Slab snijeg je registrovan u oblasti Guangžou i Šenzen u južnoj Kini, dok je susnježica zabilježena po prvi put na južnom japanskom ostrvu Okinava, objavili su danas kineski i japanski mediji.

Snježna oluja je pogodila veliki dio Japana, pri čemu je otkazano više od 600 domaćih letova širom zemlje, prenijele su lokalne novine.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

25.01.2016 10:42

Због померања магнетниг Сјеверног Пола клима се мења и покушава саму себе да обнови за инат чивјеку који загађује природу око себе!

ODGOVORITE
Name

alo

25.01.2016 15:16

Vreme je za lek ,Mihailo !