Незапамћена олуја у САД: 19 погинулих

Најмање 19 особа погинуло је у невремену са обилним сњежним падавиманам које је захватило САД.

Свијет 24.01.2016 | 10:10
Незапамћена олуја у САД: 19 погинулих

Снијег и вејавица који су паралисали већи дио источне обале интензивирали су се у суботу, у Вашингтону је пао 61 центимера снијега, у Њујорку је сњежни покривач достигао готово рекорднх 68 центиметара, а путеви, мостови и тунели били су затворени до недјеље ујутро.

Тринаест људи погинуло је у саобраћајним несрећама изазваним невременом у Арканзасу, Сјеверној Каролини, Кентакију, Охају, Тенесију и Вирџинији.

Једна особа погинула је у Мериленду, а три у граду Њујорк док су рашчишћавале снијег. Двије особе су умрле од хипотермије у Вирџинији, саопштили су функционери, преноси Ројтерс.

На обали у Њу Џерзију олуја је изазала велике таласе који су довели до поплаве у више градова.

У Њујорку, и на западу Лонг Ајленда очекују се снажан вјетар и стварање сњежног покривача и до 76 центиметара, саопштиле су локалне власти.

Гувернер Њујорка Андрју Кјомо прогласио је ванрендо стање и забранио сва путовања на путевима у подручју Њујорка и Лонг Ајленда од суботе поподне до недјеље у седам ујутро.

Сличне мјере предузело је још 10 гувернера.

Позоришта на Бродвеју су отказала поподневне и вечерње предсаве на сугестију градоначелника Њујорка, а у обично ужурбаном граду од осам млиона становника завладао је несваран мир, преноси Ројтерс.

Туристи и становници су изашли на улице у Менхетну, многи су одлучили да се прошетају сњежно бијелим Централ парком, неки чак на скијама, други су правили сњешка бјелића или се грудвали на улицама.

Власти у Њујорку и Њу Џерзију и Вашингтону су обуставиле јавни превоз, а авио компанија Јунајтие ерлајнз саопштила је у суботу да ће обуставити саобрађај са аеродрома у Вашингтону у суботу и недјељу а да ће у понедјељак постепено наставити летове.

Вејавица је стигла до Њујорка пошто је прво захватила Вашингтон гдје су Бијела кућа, чувени споменици и институције прекривени снијегом.

Снијег је прекрио и градове Балтимор и Филаделфију а у Сјеверној Каролини је око 150.000 потрошача и 90.000 домова у суботу острало без струје.

Извор: Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

н.н.

24.01.2016 09:27

Дабога им био веци него сири

ОДГОВОРИТЕ
Name

Живорад

24.01.2016 13:58

Ничија свећа није вечито горела. Убицама се ионако свеће не пале. Над њиховим гробовима нико не плаче. Ја и данас плачем над гробовима моје деце што су их зликовци засипали бомбама, осиромашеним уранијумом и чиме све не. Моје су болнице пуне оболелих и уранијумом озрачених а лека нема. Нисам злурад, али више сам него сигуран кад би америка сутра нестала да би човечанство изгледало другачије. Не знам да ли на планети Земљи постоји тачка где амерички војник није убијао. Траје то годинама - престаће једног дана. У то сам више него сигуран.

Name

цоле

24.01.2016 10:06

Зелим им смак , да стока нестане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жикси

24.01.2016 14:01

Дабогда

Name

кондор

24.01.2016 10:39

Стиже вас Божија казна за све ваше грехове начињене другима.Све се плаћа кад тад.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

24.01.2016 13:23

И земаљска се неће забавити.

Name

ЗонаСумрака

24.01.2016 11:08

Зона Сумрака је предвидјела пропаст Америке-свјетског полицајца. Мозете против малих народа, а пред Богом сте, на срецу, немоцни. Не радујмо се туђој несреци, али ово није несреца вец Бозија казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак мата

24.01.2016 13:34

И у Америци гладан човјек може деснима кости глођат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Живорад

24.01.2016 13:56

Ничија свећа није вечито горела. Убицама се ионако свеће не пале. Над њиховим гробовима нико не плаче. Ја и данас плачем над гробовима моје деце што су их зликовци засипали бомбама, осиромашеним уранијумом и чиме све не. Моје су болнице пуне оболелих и уранијумом озрачених а лека нема. Нисам злурад, али више сам него сигуран кад би америка сутра нестала да би човечанство изгледало другачије. Не знам да ли на планети Земљи постоји тачка где амерички војник није убијао. Траје то годинама - престаће једног дана. У то сам више него сигуран

ОДГОВОРИТЕ