Nezapamćena oluja u SAD: 19 poginulih

Najmanje 19 osoba poginulo je u nevremenu sa obilnim snježnim padavimanam koje je zahvatilo SAD.

Svijet 24.01.2016 | 10:10
Nezapamćena oluja u SAD: 19 poginulih

Snijeg i vejavica koji su paralisali veći dio istočne obale intenzivirali su se u subotu, u Vašingtonu je pao 61 centimera snijega, u Njujorku je snježni pokrivač dostigao gotovo rekordnh 68 centimetara, a putevi, mostovi i tuneli bili su zatvoreni do nedjelje ujutro.

Trinaest ljudi poginulo je u saobraćajnim nesrećama izazvanim nevremenom u Arkanzasu, Sjevernoj Karolini, Kentakiju, Ohaju, Tenesiju i Virdžiniji.

Jedna osoba poginula je u Merilendu, a tri u gradu Njujork dok su raščišćavale snijeg. Dvije osobe su umrle od hipotermije u Virdžiniji, saopštili su funkcioneri, prenosi Rojters.

Na obali u Nju Džerziju oluja je izazala velike talase koji su doveli do poplave u više gradova.

U Njujorku, i na zapadu Long Ajlenda očekuju se snažan vjetar i stvaranje snježnog pokrivača i do 76 centimetara, saopštile su lokalne vlasti.

Guverner Njujorka Andrju Kjomo proglasio je vanrendo stanje i zabranio sva putovanja na putevima u području Njujorka i Long Ajlenda od subote popodne do nedjelje u sedam ujutro.

Slične mjere preduzelo je još 10 guvernera.

Pozorišta na Brodveju su otkazala popodnevne i večernje predsave na sugestiju gradonačelnika Njujorka, a u obično užurbanom gradu od osam mliona stanovnika zavladao je nesvaran mir, prenosi Rojters.

Turisti i stanovnici su izašli na ulice u Menhetnu, mnogi su odlučili da se prošetaju snježno bijelim Central parkom, neki čak na skijama, drugi su pravili snješka bjelića ili se grudvali na ulicama.

Vlasti u Njujorku i Nju Džerziju i Vašingtonu su obustavile javni prevoz, a avio kompanija Junajtie erlajnz saopštila je u subotu da će obustaviti saobrađaj sa aerodroma u Vašingtonu u subotu i nedjelju a da će u ponedjeljak postepeno nastaviti letove.

Vejavica je stigla do Njujorka pošto je prvo zahvatila Vašington gdje su Bijela kuća, čuveni spomenici i institucije prekriveni snijegom.

Snijeg je prekrio i gradove Baltimor i Filadelfiju a u Sjevernoj Karolini je oko 150.000 potrošača i 90.000 domova u subotu ostralo bez struje.

Izvor: Tanjug

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

n.n.

24.01.2016 09:27

Daboga im bio veci nego siri

ODGOVORITE
Name

Živorad

24.01.2016 13:58

Ničija sveća nije večito gorela. Ubicama se ionako sveće ne pale. Nad njihovim grobovima niko ne plače. Ja i danas plačem nad grobovima moje dece što su ih zlikovci zasipali bombama, osiromašenim uranijumom i čime sve ne. Moje su bolnice pune obolelih i uranijumom ozračenih a leka nema. Nisam zlurad, ali više sam nego siguran kad bi amerika sutra nestala da bi čovečanstvo izgledalo drugačije. Ne znam da li na planeti Zemlji postoji tačka gde američki vojnik nije ubijao. Traje to godinama - prestaće jednog dana. U to sam više nego siguran.

Name

cole

24.01.2016 10:06

Zelim im smak , da stoka nestane

ODGOVORITE
Name

Žiksi

24.01.2016 14:01

Dabogda

Name

kondor

24.01.2016 10:39

Стиже вас Божија казна за све ваше грехове начињене другима.Све се плаћа кад тад.......

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

24.01.2016 13:23

I zemaljska se neće zabaviti.

Name

ZonaSumraka

24.01.2016 11:08

Zona Sumraka je predvidjela propast Amerike-svjetskog policajca. Mozete protiv malih naroda, a pred Bogom ste, na srecu, nemocni. Ne radujmo se tuđoj nesreci, ali ovo nije nesreca vec Bozija kazna.

ODGOVORITE
Name

tetak mata

24.01.2016 13:34

I u Americi gladan čovjek može desnima kosti glođat

ODGOVORITE
Name

Živorad

24.01.2016 13:56

Ničija sveća nije večito gorela. Ubicama se ionako sveće ne pale. Nad njihovim grobovima niko ne plače. Ja i danas plačem nad grobovima moje dece što su ih zlikovci zasipali bombama, osiromašenim uranijumom i čime sve ne. Moje su bolnice pune obolelih i uranijumom ozračenih a leka nema. Nisam zlurad, ali više sam nego siguran kad bi amerika sutra nestala da bi čovečanstvo izgledalo drugačije. Ne znam da li na planeti Zemlji postoji tačka gde američki vojnik nije ubijao. Traje to godinama - prestaće jednog dana. U to sam više nego siguran

ODGOVORITE