Орешковић представио нови састав владе

Мандатар за састав хрватске Владе Тихомир Орешковић представио је имена кандидата за састав нове Владе, чији би потпредсједници требало да буду лидер ХДЗ-а Томислав Карамарко и Божо Петров из коалиције МОСТ.

Регион 21.01.2016 | 13:35
Орешковић представио нови састав владе

За министра унутрашњих послова биће предложен Влахо Орепић, иностраних послова Миро Ковач, за министра управе Дубравка Јурлина Алибеговић, пољопривреде Давор Ромић, заштите околине и природе Славен Добровић, а правосуђа Анте Шпрље.

Антон Климан биће предложен за министра туризма, Олег Бутковић за министра поморства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Паненић за министра привреде, а Здравко Марић за министра финансија.

За министра одбране Орешковић је предложио Јосипа Буљевића, за министра науке и образовања Предрага Шустара, а Томислава Толушића за министра регионалног развоја и фондова ЕУ.

Министарство здравља могло би припасти Дарију Накићу, министарство за питања ветерана рата Мији Црноји, док ће за министра грађевинарства бити предложен Ловро Кушћевић.

За министра социјалне политике и младих предложена је Бернардица Јуретић, за министра рада и пензионог система Нада Шикић, а за министра предузетништва Дарко Хорват.

Орешковић је рекао да је ријеч о здравој комбинацији људи из бизниса, академске заједнице и јавног сектора, која ће врло позитивно сарађивати.

Он је изразио очекивање да ће састав нове Владе добити повјерење хрватског Сабора и за сутра најавио представљање програма Владе.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило М.

21.01.2016 20:17

Све СРБин до СРБина без разлике на вјеру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

24.01.2016 08:41

Масонске владе...

ОДГОВОРИТЕ