Orešković predstavio novi sastav vlade

Mandatar za sastav hrvatske Vlade Tihomir Orešković predstavio je imena kandidata za sastav nove Vlade, čiji bi potpredsjednici trebalo da budu lider HDZ-a Tomislav Karamarko i Božo Petrov iz koalicije MOST.

Region 21.01.2016 | 13:35
Orešković predstavio novi sastav vlade

Za ministra unutrašnjih poslova biće predložen Vlaho Orepić, inostranih poslova Miro Kovač, za ministra uprave Dubravka Jurlina Alibegović, poljoprivrede Davor Romić, zaštite okoline i prirode Slaven Dobrović, a pravosuđa Ante Šprlje.

Anton Kliman biće predložen za ministra turizma, Oleg Butković za ministra pomorstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Panenić za ministra privrede, a Zdravko Marić za ministra finansija.

Za ministra odbrane Orešković je predložio Josipa Buljevića, za ministra nauke i obrazovanja Predraga Šustara, a Tomislava Tolušića za ministra regionalnog razvoja i fondova EU.

Ministarstvo zdravlja moglo bi pripasti Dariju Nakiću, ministarstvo za pitanja veterana rata Miji Crnoji, dok će za ministra građevinarstva biti predložen Lovro Kušćević.

Za ministra socijalne politike i mladih predložena je Bernardica Juretić, za ministra rada i penzionog sistema Nada Šikić, a za ministra preduzetništva Darko Horvat.

Orešković je rekao da je riječ o zdravoj kombinaciji ljudi iz biznisa, akademske zajednice i javnog sektora, koja će vrlo pozitivno sarađivati.

On je izrazio očekivanje da će sastav nove Vlade dobiti povjerenje hrvatskog Sabora i za sutra najavio predstavljanje programa Vlade.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Михаило М.

21.01.2016 20:17

Све СРБин до СРБина без разлике на вјеру!

ODGOVORITE
Name

Ja

24.01.2016 08:41

Masonske vlade...

ODGOVORITE