ЕП - Срби кажу: Грци нам ништа нису могли! Свако финале је тешко!

Селектор ватерполиста Србије Дејан Савић био је задовољан тријумфом над Грчком и пласманом у финале првенства Европе. Пијетловић: Ако може и 50.000 људи да дође на финале!

Остали спортови 21.01.2016 | 12:00
ЕП - Срби кажу: Грци нам ништа нису могли! Свако финале је тешко!

Савић је истакао да је у овом тренутку најбитније да се екипа што боље спреми за последњу препреку до златне медаље.

Ватерполисти Србије победом над Грчком (13:7) имаће прилику у суботу да одбране титулу првака Европе и то пред распродатом Комбанк ареном у Београду.

"Најбитније је да смо у финалу и морамо што пре да се спремимо за то. Одбраном и изузетним ритмом успели смо да их неутралишемо. Феноменалан тријумф за нас", рекао је Савић новинарима у микс зони.

Србија у финалу чека бољег из дуела Мађарска - Црна Гора, али селектор није имао посебну жељу.

"Свако финале је тешко, па не видим разлог да тако не буде и сада", јасан је био Савић.

Ватерполиста Стефан Митровић истакао је да резултат против Грчке није реалан однос снага два тима.

"Грчка је имала најбољу форму и играла висок ниво ватерпола. Сада се окрећемо наредном мечу, живимо за финале пред домаћом публиком и једва чекам тај меч. Ко год да додје, неће бити лако", закључио је Митровић.

Живко Гоцић рекао је да грчки ватерполисти нису могли да издрже ритам који је успоставила његова екипа.

"Држали смо ритам утакмице, знали смо да Грци то неће моћи да издрже. Честитам саиграчима и стручном штабу на освојеној медаљи, а трудићемо се да буде најсјајнија", рекао је Гоцић.

Гоцић је рекао да ће у том полуфиналу Црна Гора бити фаворит ако понови игру из четвртфинала са Италијом, коју је синоћ победила са 10:7.

"Реч је о две фантастичне екипе. Мадјарску никада не треба отписивати, то су велики ватерполо фанатици. Очекујем тешку утакмицу у финалу", рекао је Гоцић.

Ватерполиста Србије Филип Филиповић рекао је да је Грчка добро играла са играчем више, али да већ од друге четвртине није могла да прати ритам домаћег тима.

"Није кратко трајао отпор Грчке, али када су почели да праве 'летеће измене' видели смо да не могу да прате наш ритам. Свеједно је ко ће нам бити противник у финалу, битно је да смо га се ми домогли. Надам се да ће капацитет Београдске арене бити још већи за ту утакмицу, даћемо све од себе", рекао је Филиповић.

Стрелац три гола за Србију Душко Пијетловић оценио је да је његова екипа против Грчке имала падове у игри.

Он је додао да на томе мора да се поради до финала.

Србија је победила Грчку у Комбанк арени са 13:7 и пласирала се у финале шампионата Европе. Србија ће у финалу играти са бољим из дуела Мађарска – Црна Гора.

"Дали смо све од себе и зато је резултат овакав. Можда није реалан показатељ, али Боже мој... Имали смо падове у игри, примили смо неке голове из ситуација из којих није требало и на томе морамо да радимо до финала. Ко год да додје биће тешко. Можда је Црна Гора у бољој форми, али против Мадјара је јако тешко", рекао је он.

У јавности се спекулише да ће за финални меч Европског првенства бити повећан капацитет Београдске арене, а Пијетловић је рекао да би то био прави потез.

"То би било супер...Волео бих да додје и 50.000 навијача ако је могуће. Прелепо је играти у оваквом амбијенту пред домаћом публиком", рекао је Пијетловић.

Финале је на програму у суботу од 17.45.

Коментари / 0

Оставите коментар