EP - Srbi kažu: Grci nam ništa nisu mogli! Svako finale je teško!

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić bio je zadovoljan trijumfom nad Grčkom i plasmanom u finale prvenstva Evrope. Pijetlović: Ako može i 50.000 ljudi da dođe na finale!

Ostali sportovi 21.01.2016 | 12:00
EP - Srbi kažu: Grci nam ništa nisu mogli! Svako finale je teško!

Savić je istakao da je u ovom trenutku najbitnije da se ekipa što bolje spremi za poslednju prepreku do zlatne medalje.

Vaterpolisti Srbije pobedom nad Grčkom (13:7) imaće priliku u subotu da odbrane titulu prvaka Evrope i to pred rasprodatom Kombank arenom u Beogradu.

"Najbitnije je da smo u finalu i moramo što pre da se spremimo za to. Odbranom i izuzetnim ritmom uspeli smo da ih neutrališemo. Fenomenalan trijumf za nas", rekao je Savić novinarima u miks zoni.

Srbija u finalu čeka boljeg iz duela Mađarska - Crna Gora, ali selektor nije imao posebnu želju.

"Svako finale je teško, pa ne vidim razlog da tako ne bude i sada", jasan je bio Savić.

Vaterpolista Stefan Mitrović istakao je da rezultat protiv Grčke nije realan odnos snaga dva tima.

"Grčka je imala najbolju formu i igrala visok nivo vaterpola. Sada se okrećemo narednom meču, živimo za finale pred domaćom publikom i jedva čekam taj meč. Ko god da dodje, neće biti lako", zaključio je Mitrović.

Živko Gocić rekao je da grčki vaterpolisti nisu mogli da izdrže ritam koji je uspostavila njegova ekipa.

"Držali smo ritam utakmice, znali smo da Grci to neće moći da izdrže. Čestitam saigračima i stručnom štabu na osvojenoj medalji, a trudićemo se da bude najsjajnija", rekao je Gocić.

Gocić je rekao da će u tom polufinalu Crna Gora biti favorit ako ponovi igru iz četvrtfinala sa Italijom, koju je sinoć pobedila sa 10:7.

"Reč je o dve fantastične ekipe. Madjarsku nikada ne treba otpisivati, to su veliki vaterpolo fanatici. Očekujem tešku utakmicu u finalu", rekao je Gocić.

Vaterpolista Srbije Filip Filipović rekao je da je Grčka dobro igrala sa igračem više, ali da već od druge četvrtine nije mogla da prati ritam domaćeg tima.

"Nije kratko trajao otpor Grčke, ali kada su počeli da prave 'leteće izmene' videli smo da ne mogu da prate naš ritam. Svejedno je ko će nam biti protivnik u finalu, bitno je da smo ga se mi domogli. Nadam se da će kapacitet Beogradske arene biti još veći za tu utakmicu, daćemo sve od sebe", rekao je Filipović.

Strelac tri gola za Srbiju Duško Pijetlović ocenio je da je njegova ekipa protiv Grčke imala padove u igri.

On je dodao da na tome mora da se poradi do finala.

Srbija je pobedila Grčku u Kombank areni sa 13:7 i plasirala se u finale šampionata Evrope. Srbija će u finalu igrati sa boljim iz duela Mađarska – Crna Gora.

"Dali smo sve od sebe i zato je rezultat ovakav. Možda nije realan pokazatelj, ali Bože moj... Imali smo padove u igri, primili smo neke golove iz situacija iz kojih nije trebalo i na tome moramo da radimo do finala. Ko god da dodje biće teško. Možda je Crna Gora u boljoj formi, ali protiv Madjara je jako teško", rekao je on.

U javnosti se spekuliše da će za finalni meč Evropskog prvenstva biti povećan kapacitet Beogradske arene, a Pijetlović je rekao da bi to bio pravi potez.

"To bi bilo super...Voleo bih da dodje i 50.000 navijača ako je moguće. Prelepo je igrati u ovakvom ambijentu pred domaćom publikom", rekao je Pijetlović.

Finale je na programu u subotu od 17.45.

Komentari / 0

Ostavite komentar