РСС се огласио: Драгане и Марјане Начевски, докле више?!

Челник РСС оптужио судије за реми са Македонијом, као и Драгана Начевског, који је делегирао арбитре за поменути меч.

Остали спортови 21.01.2016 | 13:40
РСС се огласио: Драгане и Марјане Начевски, докле више?!

Дан после елиминације Србије са Европског првенства у рукомету огласио се потпредседник УО Рукометног савеза Србије Синиша Лазић.

Он је честитао репрезентативцима Србије на уложеном труду и великој борби током три меча на шампионату у Пољској и за неуспех "орлова" оптужио Драгана Начевског, шефа судија ЕХФ.

Преносимо део саопштења.

"Али, на нашу велику жалост, креатори неспортског дела рукомета, оличени у шефу судија ЕХФ-а Драгану Начевском, који је својим директним утицајем по ко зна који пут елиминисао нашу репрезентацију са неког такмичења, тако што је сасвим сигурно још пре поласка за Пољску одредио извршиоце нечасног дела, Хорачека и Новотног, били су јачи и од наших сјајних репрезентативаца. Против неправде се овог пута није могло. Такозвани македонско - монтенегрински лоби опет нам је, из само њима знаних разлога, нанео непроцењиву штету", истиче Латић у саопштењу и подсећа:

"Подсетићемо се и полуфинала Светског првенства у Француској са Шведском, када су нас 'црни да црњи не могу бити' браћа Начевски завили у црно и директно нас онемогућили да будемо светски прваци. Драган Начевски нас је као делегат у Нишу против Исланда пре пар година поново елиминисао поништивши нам чист гол, баш онај пресудни који нас је водио на велику рукометну смотру. Елем, њихови врли пулени Хорачек и Новотни у Пољској су нас не за њих први пут упропастили, срушивши све наше наде и снове и дивљење према нашим храбрим момцима."

Примера је много.

"И пре годину дана у Осијеку, исти тај чувени Драган Начевски нас је 'подмукло урадио' против Црне Горе, у сарадњи са црногорским функционером Пеђом Бошковићем и тако избацио са првенства актуелне светске вицешампионке. Његов брат Марјан Начевски није ништа бољи према нашим клубовима и учесницима регионалне лиге. СЕХА Јужни ток лига је озбиљно угрожена због њихових приватних 'комбинација' и 'тезгарења' и оправдано се поставља питање постојања такве лиге, па треба сви озбиљно да се запитамо да ли наши чланови уопште треба да играју у њој под таквим условима. Колико пута су оштећени до сада? И ником ништа."

"Без обзира на то што имамо добре односе са европском и светском рукометном федерацијом ЕХФ и ИХФ, морамо да се оградимо од оваквих њихових представника, браће Начевски, који вршљају по рукометној Европи како им је ћеф, потпуно некажњено. Зар комесар СЕХА лиге може на трибинама у Кракову да буде у улози вође македонских навијача? На шта то личи? Може, али онда не може да буде комесар СЕХА лиге."

"Зар Драган Начевски може да делегира судије македонској репрезентацији и то по више месеци пре почетка Европског првенства, знајући коме ће дати 'домаћи задатак'. Има ли неког у тој рукометној Европи да већ једном види каква су пошаст за рукомет браћа Начевски?Ако је и од браће Начевски, много је! Наши момци ће за нас увек бити победници, а браћа Начевски неко кога никада више не желимо да видимо на утакмицама наших клубова и репрезентација. Срам их било за онакву крађу у Кракову", стоји између осталог у саопштењу које је потписао Синиша Лазић, потпредседник Управног одбора Рукометног савеза Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар