RSS se oglasio: Dragane i Marjane Načevski, dokle više?!

Čelnik RSS optužio sudije za remi sa Makedonijom, kao i Dragana Načevskog, koji je delegirao arbitre za pomenuti meč.

Ostali sportovi 21.01.2016 | 13:40
RSS se oglasio: Dragane i Marjane Načevski, dokle više?!

Dan posle eliminacije Srbije sa Evropskog prvenstva u rukometu oglasio se potpredsednik UO Rukometnog saveza Srbije Siniša Lazić.

On je čestitao reprezentativcima Srbije na uloženom trudu i velikoj borbi tokom tri meča na šampionatu u Poljskoj i za neuspeh "orlova" optužio Dragana Načevskog, šefa sudija EHF.

Prenosimo deo saopštenja.

"Ali, na našu veliku žalost, kreatori nesportskog dela rukometa, oličeni u šefu sudija EHF-a Draganu Načevskom, koji je svojim direktnim uticajem po ko zna koji put eliminisao našu reprezentaciju sa nekog takmičenja, tako što je sasvim sigurno još pre polaska za Poljsku odredio izvršioce nečasnog dela, Horačeka i Novotnog, bili su jači i od naših sjajnih reprezentativaca. Protiv nepravde se ovog puta nije moglo. Takozvani makedonsko - montenegrinski lobi opet nam je, iz samo njima znanih razloga, naneo neprocenjivu štetu", ističe Latić u saopštenju i podseća:

"Podsetićemo se i polufinala Svetskog prvenstva u Francuskoj sa Švedskom, kada su nas 'crni da crnji ne mogu biti' braća Načevski zavili u crno i direktno nas onemogućili da budemo svetski prvaci. Dragan Načevski nas je kao delegat u Nišu protiv Islanda pre par godina ponovo eliminisao poništivši nam čist gol, baš onaj presudni koji nas je vodio na veliku rukometnu smotru. Elem, njihovi vrli puleni Horaček i Novotni u Poljskoj su nas ne za njih prvi put upropastili, srušivši sve naše nade i snove i divljenje prema našim hrabrim momcima."

Primera je mnogo.

"I pre godinu dana u Osijeku, isti taj čuveni Dragan Načevski nas je 'podmuklo uradio' protiv Crne Gore, u saradnji sa crnogorskim funkcionerom Peđom Boškovićem i tako izbacio sa prvenstva aktuelne svetske vicešampionke. Njegov brat Marjan Načevski nije ništa bolji prema našim klubovima i učesnicima regionalne lige. SEHA Južni tok liga je ozbiljno ugrožena zbog njihovih privatnih 'kombinacija' i 'tezgarenja' i opravdano se postavlja pitanje postojanja takve lige, pa treba svi ozbiljno da se zapitamo da li naši članovi uopšte treba da igraju u njoj pod takvim uslovima. Koliko puta su oštećeni do sada? I nikom ništa."

"Bez obzira na to što imamo dobre odnose sa evropskom i svetskom rukometnom federacijom EHF i IHF, moramo da se ogradimo od ovakvih njihovih predstavnika, braće Načevski, koji vršljaju po rukometnoj Evropi kako im je ćef, potpuno nekažnjeno. Zar komesar SEHA lige može na tribinama u Krakovu da bude u ulozi vođe makedonskih navijača? Na šta to liči? Može, ali onda ne može da bude komesar SEHA lige."

"Zar Dragan Načevski može da delegira sudije makedonskoj reprezentaciji i to po više meseci pre početka Evropskog prvenstva, znajući kome će dati 'domaći zadatak'. Ima li nekog u toj rukometnoj Evropi da već jednom vidi kakva su pošast za rukomet braća Načevski?Ako je i od braće Načevski, mnogo je! Naši momci će za nas uvek biti pobednici, a braća Načevski neko koga nikada više ne želimo da vidimo na utakmicama naših klubova i reprezentacija. Sram ih bilo za onakvu krađu u Krakovu", stoji između ostalog u saopštenju koje je potpisao Siniša Lazić, potpredsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar