Перић: Надиграли су нас само Французи!

Селектор Србије Дејан Перић поручио је након елиминације са Европског првенства у Пољској да национални тим мора да превазиђе страх од победе и успеха.

Остали спортови 22.01.2016 | 11:40
Перић: Надиграли су нас само Французи!

Рукометаши су шампионат у Пољској завршили са два пораза, од домаћина и Француске, те ремијем са Македонијом.

"Кроз све ове утакмице била је изражена жеља и мотив једне здраве групе. Дошли смо на такмичење да, корак по корак, прођемо групу и додјемо у ситуацију да играмо за пласман у квалификације за Олимпијске игре. Морал, карактер и тимски дух желим посебно да изразим. Осим меча са Француском, репрезентација је два дуела играла 60 минута и имала главу и реп", рекао је Перић.

Према његовим речима екипа у ходу мора да превазиђе страхове.

"Тркачки, техничко-тактички и ментално, нико осим Француза нас није надиграо. У многим стварима смо чак били и доминантнији у односу на противника. Нисмо поражени у последњој утакмици, али то није било довољно. Један гол или једна одбијена лопта одлучују, али и многи други фактори, о којима не желим да говорим, ту мислим на судије", поручио је селектор.

Перић је додао да је овај састав показао помаке у свим сегментима и да је оптимиста за наредна такмичења.

"Без обзира на велики притисак у мечу са Македонијом, до последње секунде смо били у ситуацији да будемо у другој фази. То је спорт. Жао ми је због ових момака и рукомета. Гледамо оно што је позитивно, а демонстрирано је на овом првенству", истакао је Перић и додао да је неопходно "преспавати како би се направила добра анализа".

Рукометна репрезентација Србије раном елиминацијом пропустила је прилику да се квалификује на Олимпијске игре у Рију.

Коментари / 0

Оставите коментар