Perić: Nadigrali su nas samo Francuzi!

Selektor Srbije Dejan Perić poručio je nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva u Poljskoj da nacionalni tim mora da prevaziđe strah od pobede i uspeha.

Ostali sportovi 22.01.2016 | 11:40
Perić: Nadigrali su nas samo Francuzi!

Rukometaši su šampionat u Poljskoj završili sa dva poraza, od domaćina i Francuske, te remijem sa Makedonijom.

"Kroz sve ove utakmice bila je izražena želja i motiv jedne zdrave grupe. Došli smo na takmičenje da, korak po korak, prođemo grupu i dodjemo u situaciju da igramo za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre. Moral, karakter i timski duh želim posebno da izrazim. Osim meča sa Francuskom, reprezentacija je dva duela igrala 60 minuta i imala glavu i rep", rekao je Perić.

Prema njegovim rečima ekipa u hodu mora da prevaziđe strahove.

"Trkački, tehničko-taktički i mentalno, niko osim Francuza nas nije nadigrao. U mnogim stvarima smo čak bili i dominantniji u odnosu na protivnika. Nismo poraženi u poslednjoj utakmici, ali to nije bilo dovoljno. Jedan gol ili jedna odbijena lopta odlučuju, ali i mnogi drugi faktori, o kojima ne želim da govorim, tu mislim na sudije", poručio je selektor.

Perić je dodao da je ovaj sastav pokazao pomake u svim segmentima i da je optimista za naredna takmičenja.

"Bez obzira na veliki pritisak u meču sa Makedonijom, do poslednje sekunde smo bili u situaciji da budemo u drugoj fazi. To je sport. Žao mi je zbog ovih momaka i rukometa. Gledamo ono što je pozitivno, a demonstrirano je na ovom prvenstvu", istakao je Perić i dodao da je neophodno "prespavati kako bi se napravila dobra analiza".

Rukometna reprezentacija Srbije ranom eliminacijom propustila je priliku da se kvalifikuje na Olimpijske igre u Riju.

Komentari / 0

Ostavite komentar