ЕП: Србија и Грчка вечерас за финале!

Репрезентација Србије игра од 20.15 часова са Грчком полуфинални меч Европског првенства у Београдској арени.

Остали спортови 20.01.2016 | 17:40
ЕП: Србија и Грчка вечерас за финале!

Екипа Дејана Савића завршила је групну фазу са максималним учником, да би затим уписала још два тријумфа – најпре у осмини финала над Словачком, а затим је била боља од Русије у борби за полуфинале.

С друге стране, Грци су групу прошли као трећепласирани, после ремија са Мађарском, пораза од Русије и победе над последњепласираном Турском, док су у другој фази знатно подигли ниво игре – избацивши прво Румуне, а онда и Шпанце.

Селектор Савић је истакао да веома респектује селекцију Грчке, трећу селекцију света на последњем првенству света у Казању.

“Недавно смо тренирали са њима, Грчка је показала велики прогрес. Играју стрпљиво у нападу и биће велика утакмица. Улог је огроман, иако су обе репрезентације обезбедиле олимпијску визу, биће неизвесна борба за медаљу”, поручио је Савић.

Један од најбољих српских ватерполиста Андрија Прлаиновић истиче да екипа у одличном расположењу и веома мотивисана чека дуел са Грцима.

“Опет смо се убацили у ритам, пронашли енергију и одиграли доста добро. Грчка је вероватно највише показала, поред нас у последњих годину дана. Изузетан су тим, сви играју један за другог у оба правца и незгодни су. Мислим да смо у добром моменту и очекујем победу”, јасан је био Прлаиновић.

Тежак полуфинални меч очекује и капитен Живко Гоцић.

“Грчка има најбољи проценат реализације са играчем више. Играју дуг напад, уз одличне шутере, али морамо да их зауставимо и пласирамо се у финале”, закључио је Гоцић.

У другом полуфиналу, у четвртак у истом термину, играће селекције Мађарске и Црне Горе.

Коментари / 0

Оставите коментар