EP: Srbija i Grčka večeras za finale!

Reprezentacija Srbije igra od 20.15 časova sa Grčkom polufinalni meč Evropskog prvenstva u Beogradskoj areni.

Ostali sportovi 20.01.2016 | 17:40
EP: Srbija i Grčka večeras za finale!

Ekipa Dejana Savića završila je grupnu fazu sa maksimalnim učnikom, da bi zatim upisala još dva trijumfa – najpre u osmini finala nad Slovačkom, a zatim je bila bolja od Rusije u borbi za polufinale.

S druge strane, Grci su grupu prošli kao trećeplasirani, posle remija sa Mađarskom, poraza od Rusije i pobede nad poslednjeplasiranom Turskom, dok su u drugoj fazi znatno podigli nivo igre – izbacivši prvo Rumune, a onda i Špance.

Selektor Savić je istakao da veoma respektuje selekciju Grčke, treću selekciju sveta na poslednjem prvenstvu sveta u Kazanju.

“Nedavno smo trenirali sa njima, Grčka je pokazala veliki progres. Igraju strpljivo u napadu i biće velika utakmica. Ulog je ogroman, iako su obe reprezentacije obezbedile olimpijsku vizu, biće neizvesna borba za medalju”, poručio je Savić.

Jedan od najboljih srpskih vaterpolista Andrija Prlainović ističe da ekipa u odličnom raspoloženju i veoma motivisana čeka duel sa Grcima.

“Opet smo se ubacili u ritam, pronašli energiju i odigrali dosta dobro. Grčka je verovatno najviše pokazala, pored nas u poslednjih godinu dana. Izuzetan su tim, svi igraju jedan za drugog u oba pravca i nezgodni su. Mislim da smo u dobrom momentu i očekujem pobedu”, jasan je bio Prlainović.

Težak polufinalni meč očekuje i kapiten Živko Gocić.

“Grčka ima najbolji procenat realizacije sa igračem više. Igraju dug napad, uz odlične šutere, ali moramo da ih zaustavimo i plasiramo se u finale”, zaključio je Gocić.

U drugom polufinalu, u četvrtak u istom terminu, igraće selekcije Mađarske i Crne Gore.

Komentari / 0

Ostavite komentar