Ненадић: Сачувати ову екипу!

Капитен Србије Петар Ненадић истакао је да актуелни тим може много да уради за неколико година ако остане на окупу.

Остали спортови 20.01.2016 | 16:20
Ненадић: Сачувати ову екипу!

Наши рукомераши су елиминисани са Европског првенства у Пољској после прве фазе, јер су у три меча освојили само један бод.

"Оно што могу да кажем је да смо се борили и играли добар рукомет. Очигледно је да нам фали још искуства, поготово са клупе, али апелујем да треба сачувати ову екипу. Ако овај састав буде наставио у оваквом ритму може далеко да догура за пар година", рекао је Ненадић.

Искусни Жарко Шешум тешко је поднео реми са Македонијом којим је Србија елиминисана.

"Тешко је било шта рећи. Не могу никоме ништа да замерим у овом тренутку. Борили смо се, играли најбоље што можемо у овом тренутку. Играли смо добро, било је грешака, али нико не греши, нити промашује намерно. Играли смо и лепо, и добро, али ово је за један гол у последњој секунди. Ту нема шта много да се каже. Не памтим када ми је оволико било тешко", рекао је Шешум.

"Орлови" су повели десет секунди пре краја, али су дозволили ривалу да у последњим тренуцима стигне до поготка.

"Хтели смо да направимо фаул, али са два играча мање, било је тешко. Лопта је бржа од човека плус бројчана предност. Они су искусна екипа, направили су вишак и дали гол. Свака част", истакао је Шешум.

Голман Дарко Станић је сјајно бранио током већег дела меча, дозволивши најбољем стрелцу првенства Кирилу Лазарову само четири гола.

"Честитам тренеру Обрвану и македонском тиму на одличној утакмици. Желим им сву срећу у наставку такмичења. У одређеним кључним тренуцима је пресудило искуство македонских играча, односно, неискуство наших играча. Дејан Манасков је био кључни играч који је преузео одговорност", рекао је Станић.

Коментари / 0

Оставите коментар