Nenadić: Sačuvati ovu ekipu!

Kapiten Srbije Petar Nenadić istakao je da aktuelni tim može mnogo da uradi za nekoliko godina ako ostane na okupu.

Ostali sportovi 20.01.2016 | 16:20
Nenadić: Sačuvati ovu ekipu!

Naši rukomeraši su eliminisani sa Evropskog prvenstva u Poljskoj posle prve faze, jer su u tri meča osvojili samo jedan bod.

"Ono što mogu da kažem je da smo se borili i igrali dobar rukomet. Očigledno je da nam fali još iskustva, pogotovo sa klupe, ali apelujem da treba sačuvati ovu ekipu. Ako ovaj sastav bude nastavio u ovakvom ritmu može daleko da dogura za par godina", rekao je Nenadić.

Iskusni Žarko Šešum teško je podneo remi sa Makedonijom kojim je Srbija eliminisana.

"Teško je bilo šta reći. Ne mogu nikome ništa da zamerim u ovom trenutku. Borili smo se, igrali najbolje što možemo u ovom trenutku. Igrali smo dobro, bilo je grešaka, ali niko ne greši, niti promašuje namerno. Igrali smo i lepo, i dobro, ali ovo je za jedan gol u poslednjoj sekundi. Tu nema šta mnogo da se kaže. Ne pamtim kada mi je ovoliko bilo teško", rekao je Šešum.

"Orlovi" su poveli deset sekundi pre kraja, ali su dozvolili rivalu da u poslednjim trenucima stigne do pogotka.

"Hteli smo da napravimo faul, ali sa dva igrača manje, bilo je teško. Lopta je brža od čoveka plus brojčana prednost. Oni su iskusna ekipa, napravili su višak i dali gol. Svaka čast", istakao je Šešum.

Golman Darko Stanić je sjajno branio tokom većeg dela meča, dozvolivši najboljem strelcu prvenstva Kirilu Lazarovu samo četiri gola.

"Čestitam treneru Obrvanu i makedonskom timu na odličnoj utakmici. Želim im svu sreću u nastavku takmičenja. U određenim ključnim trenucima je presudilo iskustvo makedonskih igrača, odnosno, neiskustvo naših igrača. Dejan Manaskov je bio ključni igrač koji je preuzeo odgovornost", rekao je Stanić.

Komentari / 0

Ostavite komentar