Ево зашто лијепа директорка оде из Партизана...!

Досадашња директорка Маркетинга ФК Партизан Снежана Филиповић (Борјан) изјавила да одлази из клуба јер сматра да без приватизације клуб и маркетинг клуба не могу да се развијају у правцу у којем би требало.

Фудбал 20.01.2016 | 20:00
Ево зашто лијепа директорка оде из Партизана...!

Снежана Филиповић, односно од недавно Борјан, напустила је функцију директорке Маркетинга ФК Партизан после више од три године. Након што је са вереником, голманом Миланом Борјаном била на меденом месецу, а потом су везу крунисали у брак, Снежана Борјан је одлучила да оде из Партизана.

У писму које је прослеђено медијима, навела је да је њена одлука подстакнута пре свега пословним мотивима, односно немогућношћу да Маркетинг развија у жељеном правцу. Навела је и да је за протекле три и по године била изложена разним искушењима, предрасудама и критикама, али да је издржала све.

Ево њеног писма:

"После три и по године проведене на месту директора маркетинга Фудбалског клуба Партизан донела сам одлуку да дам отказ на позицију на којој сам била од септембра 2012. године. Сви резови и велике одлуке у животу нису нимало лаки и не доносе се преко ноћи и на пречац, што је био случај и са мном.

Од када сам ступила на функцију, врло тешку и због саме друштвено-економске ситуације, нарочито за жену, нашла сам се пред многим искушењима, предрасудама, изложена критикама, понекад и осудама јавног мњења.

Од септембра 2012. до јануара 2016. године потписана су 24 спонзорска уговора са великим вредностима, остварена продаја ТВ права и рекламних простора у периодима играња европских такмичења, такође, на високом нивоу. Уз много проблема, латентних утицаја са стране због којих нисте могли да обезбедите готово ниједног спонзора, урађено је више од 50 активација, којима је сачуван сваки цент клубу без излагања додатним трошковима, а ПР подигнут на ниво европског, без уложеног динара, само на основу идеја и личних контаката.

И поред шампионских успеха, друштвено-економска ситуација, не само у клубу већ и у земљи, била је веома тешка, уз неимање материјалних средстава за основно функционисање клуба, самим тим и буџетом за маркетинг од ’нула ’динара. Како сам увек стремила највишим циљевима, дајући максимум у сваком тренутку, чак ишавши умногоме и ’пре времена’, разлог мог одласка је пословне природе. Маркетинг Партизана у овом тешком времену, без учињене приватизације, не може да се развија у смеру у којем сматрам и осећам да би требало.

Никада, ни у најтежим тренцима за функционисање клуба, нисам изнела ниједну негативну страну пословања нити лично мишљење о раду, па ће тако бити и сада.

Тешко ми је јер одлазим из вољеног клуба, у којем сам стекла много пријатеља и који ми је омогућио да се у пословном смислу развијам, растем и афирмишем, вративши му, с друге стране, вредним радом, прегалаштвом, без обзира на сујету и притиске којима сам била окружена.

Желим посебно да се захвалим навијачима, маркетинг ниједног клуба не може без њих добро да функционише, хвала им што су били увек уз нас, нарочито кад је било тешко.

Мом Партизану, Гробарима, играчима, запосленима, члановима стручног штаба желим успешан наставак сезоне, нове титуле, пласман у Лигу шампиона.

Партизан је изнад свих нас и увек ће бити!".

У потпису: Снежана Филиповић

Коментари / 0

Оставите коментар