„Србија обавља посао за сваку похвалу"

Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је у Београду са комесаром Европске уније за хуманитарну помоћ и управљање ванредним ситуацијама Христосом Стилијанидесом. Премијер је - уз захвалност Унији на помоћи коју је држави пружила током мигрантске кризе, оценио да се Београд успешно изборио са приливом избеглица са Блиског истока, али и да ће тако бити и у времену које долази.

Србија 15.01.2016 | 22:45
„Србија обавља посао за сваку похвалу"

Комесар Стилијанидес оценио је да је Србија кључни партнер Уније и да је посао - који је руководство државе обављало током избегличке кризе, за сваку похвалу.

Уз податак да је у четвртак, кроз Србију прошло нешто мање од 2.900 блискоисточних миграната, председник Владе је констатовао да је држава – уз помоћ админситрације у Бриселу, држала под контролом кретање и боравак избеглица.

Тако ће бити и у будуће, обећао је Александар Вучић и признао да се прибојава да се на пролеће не понови да на дневном нивоу у Србију удје 7 или 8 хиљада миграната.

Комесар Уније за хуманитарну помоћ и управљање ванредним ситуацијама Христос Стилијанидес истиче да је Србија кључни партнер Брисела и да током избегличке кризе обавља посао који је за сваку похвалу.

За Вучића није реално да се избеглице које буду депортоване из земаља Европске уније задрже у Србији, јер – како је рекао, нико од миграната у њој не жели да остане.

Уз напомену да Србија жели да припада породици европских народа, Вучић је указао на неопходност успостављања јединствене политике држава уније према мигрантима.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар