„Srbija obavlja posao za svaku pohvalu"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa komesarom Evropske unije za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosom Stilijanidesom. Premijer je - uz zahvalnost Uniji na pomoći koju je državi pružila tokom migrantske krize, ocenio da se Beograd uspešno izborio sa prilivom izbeglica sa Bliskog istoka, ali i da će tako biti i u vremenu koje dolazi.

Srbija 15.01.2016 | 22:45
„Srbija obavlja posao za svaku pohvalu"

Komesar Stilijanides ocenio je da je Srbija ključni partner Unije i da je posao - koji je rukovodstvo države obavljalo tokom izbegličke krize, za svaku pohvalu.

Uz podatak da je u četvrtak, kroz Srbiju prošlo nešto manje od 2.900 bliskoistočnih migranata, predsednik Vlade je konstatovao da je država – uz pomoć adminsitracije u Briselu, držala pod kontrolom kretanje i boravak izbeglica.

Tako će biti i u buduće, obećao je Aleksandar Vučić i priznao da se pribojava da se na proleće ne ponovi da na dnevnom nivou u Srbiju udje 7 ili 8 hiljada migranata.

Komesar Unije za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristos Stilijanides ističe da je Srbija ključni partner Brisela i da tokom izbegličke krize obavlja posao koji je za svaku pohvalu.

Za Vučića nije realno da se izbeglice koje budu deportovane iz zemalja Evropske unije zadrže u Srbiji, jer – kako je rekao, niko od migranata u njoj ne želi da ostane.

Uz napomenu da Srbija želi da pripada porodici evropskih naroda, Vučić je ukazao na neophodnost uspostavljanja jedinstvene politike država unije prema migrantima.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar