Званично: Бабовић и Партизан раскинули уговор!

Стефан Бабовић од овог четвртка није више играч Партизана, јер су споразумно и пријатељски раскинули уговор.

Фудбал 14.01.2016 | 18:00
Званично: Бабовић и Партизан раскинули уговор!

"Дојучерашњи капитен црно-белих одрекао се свих примања до истека уговора и слободан је у избору новог клуба", потврђено је на сајту црно-белих.

Стефан Бабовић (29) више није фудбалер Партизана!

Везиста и доскорашњи капитен шампиона Србије трећи пут је напустио клуб из Хумске, тачно годину дана од када се последњи пут вратио међу црно-беле.

На званичном сајту клуба објављено је да је његов трогодишњи уговор са матичним клубом раскинут споразумно.

"Дојучерашњи капитен црно-белих се одрекао свих примања уговорених до истека уговора и слободан је у избору новог клуба... Управа клуба се у своје име и навијача захваљује Стефану на доприносу резултатима клуба, безграничној привржености црно-белим бојама и жели му пуно среће у наставку каријере", саопштио је Партизан.

Некадашњи ђак црно-белих вратио се прошле године у Хумску из Вождовца, дао допринос освајању титуле, био изабран у идеални тим првенства и напустио клуб после 27 наступа ове сезоне, уз пет постигнутих голова и шест асистенција, али и један оштар сукоб са делом навијача са западне трибине.

Овог четвртка, Бабовић се није појавио на прозивци у Земуну, а спортски директор Партизана Ивица Илиев рекао је новинарима да је искусни везиста у претходном периоду био од велике помоћи и на терену и ван њега, као и да има жељу да се још једном отисне у иностранство.

"Као његов пријатељ и саиграч апсолутно га разумем", рекао је Илиев.

Бабовић је фудбалски проходао у Партизану и заиграо за први тим 2004. године. Први пут је отишао из Хумске 2006. и преселио се у ОФК Београд, из којег је 2008. отишао у Нант, који га је у сезони 2008/09 позајмио Фејнорду.

У Партизан се први пут вратио 2010. године и напустио га 2012, прешавши у Сарагосу, из које се 2013. још једном вратио у Србију и обукао дрес Вождовца, из којег је минуле зиме и стигао у Хумску.

У црно-белом дресу, Бабовић је освојио четири титуле (2005, 2011, 2012. и 2015) и један трофеј Купа Србије (2011).

Партизан су ове зиме напустили и Петар Грбић (Ахисар) и Иван Шапоњић (Бенфика),

Коментари / 0

Оставите коментар