Zvanično: Babović i Partizan raskinuli ugovor!

Stefan Babović od ovog četvrtka nije više igrač Partizana, jer su sporazumno i prijateljski raskinuli ugovor.

Fudbal 14.01.2016 | 18:00
Zvanično: Babović i Partizan raskinuli ugovor!

"Dojučerašnji kapiten crno-belih odrekao se svih primanja do isteka ugovora i slobodan je u izboru novog kluba", potvrđeno je na sajtu crno-belih.

Stefan Babović (29) više nije fudbaler Partizana!

Vezista i doskorašnji kapiten šampiona Srbije treći put je napustio klub iz Humske, tačno godinu dana od kada se poslednji put vratio među crno-bele.

Na zvaničnom sajtu kluba objavljeno je da je njegov trogodišnji ugovor sa matičnim klubom raskinut sporazumno.

"Dojučerašnji kapiten crno-belih se odrekao svih primanja ugovorenih do isteka ugovora i slobodan je u izboru novog kluba... Uprava kluba se u svoje ime i navijača zahvaljuje Stefanu na doprinosu rezultatima kluba, bezgraničnoj privrženosti crno-belim bojama i želi mu puno sreće u nastavku karijere", saopštio je Partizan.

Nekadašnji đak crno-belih vratio se prošle godine u Humsku iz Voždovca, dao doprinos osvajanju titule, bio izabran u idealni tim prvenstva i napustio klub posle 27 nastupa ove sezone, uz pet postignutih golova i šest asistencija, ali i jedan oštar sukob sa delom navijača sa zapadne tribine.

Ovog četvrtka, Babović se nije pojavio na prozivci u Zemunu, a sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je novinarima da je iskusni vezista u prethodnom periodu bio od velike pomoći i na terenu i van njega, kao i da ima želju da se još jednom otisne u inostranstvo.

"Kao njegov prijatelj i saigrač apsolutno ga razumem", rekao je Iliev.

Babović je fudbalski prohodao u Partizanu i zaigrao za prvi tim 2004. godine. Prvi put je otišao iz Humske 2006. i preselio se u OFK Beograd, iz kojeg je 2008. otišao u Nant, koji ga je u sezoni 2008/09 pozajmio Fejnordu.

U Partizan se prvi put vratio 2010. godine i napustio ga 2012, prešavši u Saragosu, iz koje se 2013. još jednom vratio u Srbiju i obukao dres Voždovca, iz kojeg je minule zime i stigao u Humsku.

U crno-belom dresu, Babović je osvojio četiri titule (2005, 2011, 2012. i 2015) i jedan trofej Kupa Srbije (2011).

Partizan su ove zime napustili i Petar Grbić (Ahisar) i Ivan Šaponjić (Benfika),

Komentari / 0

Ostavite komentar