Тутоспорт тврди: Квалификације за Рио у Србији!

Један од три квалификациона турнира за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру биће одржан у Србији, тачније у београдској „Комбанк арени“, преноси „Тутоспорт“.

Кошарка 14.01.2016 | 19:00
Тутоспорт тврди: Квалификације за Рио у Србији!

Према истим изворима, Филипини ће добити организацију једног од два преостала турнира, док за сада нема информација где ће трећи бити одржан.

Светска кошаркашка федерација би коначну одлуку требало да објави 19. јануара, а квалификације ће бити одржане од 5. до 11. јула.

Владајуће тело светске кошарке је још у новембру објавило списак кандидата за организацију квалификационих турнира, а на њему су се нашли Чешка, Немачка, Италија, Филипини, Србија и Турска.

На сваком од турнира требало би да учествује по шест екипа, 15 репрезентација је већ познато, док ће комплетан списак бити објављен када се саопште организатори квалификација.

Места на квалификационим турнирима већ су обезбедили: Француска, Србија, Грчка, Италија, Чешка, Канада, Мексимо, Порторико, Ангола, Тунис, Сенегал, Филипини, Иран, Јапан и Нови Зеланд.

На Олимпијске игре већ су се пласирали следећи тимови: Сједињене Државе, Бразил, Аустралија, Нигерија, Венецуела, Аргентина, Шпанија, Литванија и Кина.

Олимпијске игре у Рио де Жанеиру на програму су од 5. до 21. августа.

Наши кошаркаши нису учествовали на Олимпијским играма од Атине 2004. године, а последњу медаљу освојили су у Атланти 1996, када су били сребрни. Најбољи резултат остварили су 1980. године у Москви, када је освојено једино олимпијско злато на овим просторима, за сада.

Коментари / 0

Оставите коментар