Tutosport tvrdi: Kvalifikacije za Rio u Srbiji!

Jedan od tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru biće održan u Srbiji, tačnije u beogradskoj „Kombank areni“, prenosi „Tutosport“.

Košarka 14.01.2016 | 19:00
Tutosport tvrdi: Kvalifikacije za Rio u Srbiji!

Prema istim izvorima, Filipini će dobiti organizaciju jednog od dva preostala turnira, dok za sada nema informacija gde će treći biti održan.

Svetska košarkaška federacija bi konačnu odluku trebalo da objavi 19. januara, a kvalifikacije će biti održane od 5. do 11. jula.

Vladajuće telo svetske košarke je još u novembru objavilo spisak kandidata za organizaciju kvalifikacionih turnira, a na njemu su se našli Češka, Nemačka, Italija, Filipini, Srbija i Turska.

Na svakom od turnira trebalo bi da učestvuje po šest ekipa, 15 reprezentacija je već poznato, dok će kompletan spisak biti objavljen kada se saopšte organizatori kvalifikacija.

Mesta na kvalifikacionim turnirima već su obezbedili: Francuska, Srbija, Grčka, Italija, Češka, Kanada, Meksimo, Portoriko, Angola, Tunis, Senegal, Filipini, Iran, Japan i Novi Zeland.

Na Olimpijske igre već su se plasirali sledeći timovi: Sjedinjene Države, Brazil, Australija, Nigerija, Venecuela, Argentina, Španija, Litvanija i Kina.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru na programu su od 5. do 21. avgusta.

Naši košarkaši nisu učestvovali na Olimpijskim igrama od Atine 2004. godine, a poslednju medalju osvojili su u Atlanti 1996, kada su bili srebrni. Najbolji rezultat ostvarili su 1980. godine u Moskvi, kada je osvojeno jedino olimpijsko zlato na ovim prostorima, za sada.

Komentari / 0

Ostavite komentar