Одзвонило пиратизованим видео-играма

Кинески хакерски форум 3ДМ, који је познат по скидању заштите од пиратерије са видео-игара, упозорио је да кроз две године можда више неће бити "бесплатних" игара, имајући у виду све бољу анти-пиратску технологију.

Информационе технологије 07.01.2016 | 18:22
Одзвонило пиратизованим видео-играма

Како преноси сајт Торентфрик, форум 3ДМ је забринут због појаве неколико веома значајних издања видео-игара чија заштита није могла да се пробије, а за оне игре у којима је то успело, требало је много времена.

Пример су "Драгон Аге: Инqуиситион", за чију је заштиту од копирања било потребно месец дана да би се превазишла, што је "вечност" у тим оквирима, као и "ФИФА16" и "Јуст Цаусе 3", за које шифра и даље није разбијена.

Све три игре користе систем заштите Денуво, који користи специјални код који се константно мења како би се осигурало да се ради о легалној верзији игре.

Оснивач форума 3ДМ је, одговарајући на бројна питања када ће бити разбијена заштита с те две игре, поручио да је последња фаза веома тешка.

"Наш хакер Џун је скоро одустао, али прошле среде сам га охрабрио да настави", пренео је сајт Торентфрик.

Он је додао да и даље верује да заштита те две игре може да се превазиђе, али да је забринут за будућност пиратозовања видео-игара.

"Судећи по тренутном тренду у развоју технологије енкрипције, плашим се да кроз две године више неће бити 'бесплатних' игара за играње", рекао је оснивач 3ДМ-а.

Да ли ће бити у праву или не, видеће се када се у наредном периоду буду појавиле нове игре које користе Денуво заштиту, попут "Рисе оф тхе Томб Ридер", чији је излазак за Пи-Си платформу планиран крајем јануара.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар