Телефони који ће се појавити у првој половини ове године

Почетак године доноси нам бројне телефоне високог ранга...

Информационе технологије 01.01.2016 | 10:43
Телефони који ће се појавити у првој половини ове године

Година која је за нама донела је много одличних паметних телефона, а овај тренд наставиће се и у 2016. години.

Почетак године је, као и увек, поприлично узбудљив јер се тада одржавају ЦЕС (Сајам потрошачке електронике) у Лас Вегасу и МWЦ (Светски мобилни конгрес) у Барселони, догађаји на којима се обично представљају најважнији телефони за ту годину.

Прва половина 2016. године донеће бројне телефоне високог ранга, а већину њих ће покретати Андроид оперативни систем.

АСУС ЗенФоне 3

Флагсхип модел компаније АСУС у 2015, ЗенФоне 2, донео је импресивне перформансе по приступачној цени. Овај модел је уједно и први паметни телефон са 4 ГБ РАМ меморије па се добарт квалитет по приступачној цени очекује и од његовог наследника.

Очекује се да ће нови ЗенФоне доћи са све популарнијим скенером за отисак прста, УСБ Тyпе-Ц улазом, али остатак спецификација тренутно није познат. ЗенФоне 2 појавио се на прошлогодишњем ЦЕС-у па се очекује да ће на истом догађају бити представљен и нови модел.

ХТЦ Оне М10

Тренутно не постоје никакви детаљи о новом ХТЦ Оне М10 телефону, а очекивања су да ће тајванска компанија свој нови флагсхип уређај представити на овогодишњем МWЦ-у у Барселони. Оне М9 се по изгледу није превише разликовао од свог претходника па је могуће да ће ХТЦ ове године представити потпуно нови дизајн.

ЛГ Г5

Очекује се да ће ЛГ Г5 бити представљен у априлу, а ово ће бити први телефон којег ће покретати Снапдрагон 820 процесор. Осим овога, ту ће бити и Qуад ХД екран од 5,6 инча, задња камера од 21 МП и предња камера од 8 МП. Такође, постоји могућност да ће кућиште овог модела бити метално. Наравно, ниједна информација још увек није званично потврђена.

Самсунг Галаxy С7 и С7 Едге

Очекује се да ће наследници прошлогодишњих модела, Самсунг Галаxy С7 и С7 Едге, изгледати идентично, односно да ће имати кућиште од метала и стакла. Такође, очекује се Супер АМОЛЕД Qуад ХД екран од 5,2 инча, камера од 20 МП, подршка за СД картицу и Еxyнос 8890, односно Снапдрагон 820 процесор.

Самсунг ће своје нове моделе највероватније представити на МWЦ-у 2016. године.

Сонy Xпериа З6

Као и већина флагсхип телефона у 2016. години, и Сонyјева Xпериа З6 ће највероватније у себи да има Снапдрагон 820, а очекује се и да ће овај модел бити водоотпоран. Нажалост, не очекује се драстична промена у дизајну у односу на З5. Сонy ће највероватније у идућој години представити пет различитих верзија Xпериа З6 модела, од 4 до 6,4 инча.

иПхоне 7

иПхоне 7 готово сигурно неће бити представљен почетком године, већ тек у септембру 2016. Већ се сада нагађа да би нова перјаница Апплеа овај пут могла бити без физичког "хоме" дугмета, али и без 3,5мм улаза за слушалице. Више детаља биће познато до септембра 2016. године.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЛГ

02.01.2016 19:25

То је телефон који траје. Треба узимати јефтиније моделе. Та 5 це за годину дана бити пуно јефтинија. Самсунг је као кока кола, а ЛГ је кокта

ОДГОВОРИТЕ