Тео до тријумфа послије 33 мјесеца!

Француски скијаш Адријен Тео направио је велико изненађење убедљивим тријумфом на четвртом спусту сезоне који је одржан у италијанској Санта Катерини.

Остали спортови 29.12.2015 | 17:40
Тео до тријумфа послије 33 мјесеца!

Тео је до треће победе у каријери, прве после скоро 33 месеца, дошао у времену од 1:47.29 минута.

Друго место, са више од секунде заостатка, заузео је Аустријанац Ханес Рајхелт, док се на трећем степенику победничког постоља нашао још један француски скијаш Давид Поасон.

Тео је најбоље искористио услове у Санта Катерини, врло брзо је дошао до вођства и једино је Рајхелт од свих фаворита успео да му приђе. Колико је Тео био убедљив говори податак да је за секунду иза себе оставио све ривале, а Поасон је комплетирао сјајан дан за Французе.

На четвртој месту нашао се италијански скијаш Кристоф Инерхофер, испред двојице Аустријанаца Ромед Бауман и Винсент Крихмајр, и победник претходна три спуста ове сезоне Аксел Лунд Свиндал из Норвешке. Међу првом десеторицом нашли су се и Бењамин Томсен из Канаде, Француз Гиљермо Фајед и Андреас Зандер из Немачке.

Свиндал на челу генералног пласмана сада има 636 бода, 15 више од Аустријанца Марсела Хиршера, док је Норвежанин Ћетил Јансруд на трећем месту са 411. У поретку спуста, Свиндал је такође први са 336 бодова, испред Фаједа са 219.

Светски куп у конкуренцији скијаша наставља се 6. јануара слаломом у Санта Катерини, који мења одложени са Сљемена.

Коментари / 0

Оставите коментар