Teo do trijumfa poslije 33 mjeseca!

Francuski skijaš Adrijen Teo napravio je veliko iznenađenje ubedljivim trijumfom na četvrtom spustu sezone koji je održan u italijanskoj Santa Katerini.

Ostali sportovi 29.12.2015 | 17:40
Teo do trijumfa poslije 33 mjeseca!

Teo je do treće pobede u karijeri, prve posle skoro 33 meseca, došao u vremenu od 1:47.29 minuta.

Drugo mesto, sa više od sekunde zaostatka, zauzeo je Austrijanac Hanes Rajhelt, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao još jedan francuski skijaš David Poason.

Teo je najbolje iskoristio uslove u Santa Katerini, vrlo brzo je došao do vođstva i jedino je Rajhelt od svih favorita uspeo da mu priđe. Koliko je Teo bio ubedljiv govori podatak da je za sekundu iza sebe ostavio sve rivale, a Poason je kompletirao sjajan dan za Francuze.

Na četvrtoj mestu našao se italijanski skijaš Kristof Inerhofer, ispred dvojice Austrijanaca Romed Bauman i Vinsent Krihmajr, i pobednik prethodna tri spusta ove sezone Aksel Lund Svindal iz Norveške. Među prvom desetoricom našli su se i Benjamin Tomsen iz Kanade, Francuz Giljermo Fajed i Andreas Zander iz Nemačke.

Svindal na čelu generalnog plasmana sada ima 636 boda, 15 više od Austrijanca Marsela Hiršera, dok je Norvežanin Ćetil Jansrud na trećem mestu sa 411. U poretku spusta, Svindal je takođe prvi sa 336 bodova, ispred Fajeda sa 219.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se 6. januara slalomom u Santa Katerini, koji menja odloženi sa Sljemena.

Komentari / 0

Ostavite komentar