Нове мјере Русије против Турске

Русија ће увести нове мјере против Анкаре као одговор на непријатељске потезе Турске, изјавио је данас потпредсједник Владе Руске Федерације Аркадиј Дворкович.

Свијет 28.12.2015 | 09:30
Нове мјере Русије против Турске

"Биће објављене додатне мјере. Конзистентно ћемо ићи тим путем", рекао је Дворкович у интервјуу телевизији "Русија 24".

Премијер Дмитриј Медведев већ је представио план на сједницама Владе, изјавио је Дворкович и додао да Влада нема задатак да потпуно прекине сарадњу са Турском.

"Вјерујемо да постоји потреба за адекватним одговором на непријатељске потезе", рекао је Дворкович, коментаришући обарање руског борбеног авиона у акцији турског ваздухопловства у Сирији.

Москва је раније објавила економске санкције против Турске поводом тог напада, који је предсједник Владимир Путин описао као "забијање ножа у леђа" које су извршили сарадници терориста.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зумба

28.12.2015 10:07

Турска је једна од земаља која није увела снкције Русији.Русија би исто урадила да су турски авиони повриједили њихов простор.Засто Руси не уведу санкције против ЕУ и Америке које су им увели санкције?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

28.12.2015 10:40

Путину криво што су га Турци избацили док је био шпијун приправник.

Name

ВРС РВИ

28.12.2015 12:07

Зумба, увела је Русија санкције ЕУ ако ниси знао. Информиши се мало.. Зеро твоје пи**ње уз вјетар је познато у свим твојим глупим коментарима па немам потребе да ти одговарам.