Nove mjere Rusije protiv Turske

Rusija će uvesti nove mjere protiv Ankare kao odgovor na neprijateljske poteze Turske, izjavio je danas potpredsjednik Vlade Ruske Federacije Arkadij Dvorkovič.

Svijet 28.12.2015 | 09:30
Nove mjere Rusije protiv Turske

"Biće objavljene dodatne mjere. Konzistentno ćemo ići tim putem", rekao je Dvorkovič u intervjuu televiziji "Rusija 24".

Premijer Dmitrij Medvedev već je predstavio plan na sjednicama Vlade, izjavio je Dvorkovič i dodao da Vlada nema zadatak da potpuno prekine saradnju sa Turskom.

"Vjerujemo da postoji potreba za adekvatnim odgovorom na neprijateljske poteze", rekao je Dvorkovič, komentarišući obaranje ruskog borbenog aviona u akciji turskog vazduhoplovstva u Siriji.

Moskva je ranije objavila ekonomske sankcije protiv Turske povodom tog napada, koji je predsjednik Vladimir Putin opisao kao "zabijanje noža u leđa" koje su izvršili saradnici terorista.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zumba

28.12.2015 10:07

Turska je jedna od zemalja koja nije uvela snkcije Rusiji.Rusija bi isto uradila da su turski avioni povrijedili njihov prostor.Zasto Rusi ne uvedu sankcije protiv EU i Amerike koje su im uveli sankcije?

ODGOVORITE
Name

Zero

28.12.2015 10:40

Putinu krivo što su ga Turci izbacili dok je bio špijun pripravnik.

Name

VRS RVI

28.12.2015 12:07

Zumba, uvela je Rusija sankcije EU ako nisi znao. Informiši se malo.. Zero tvoje pi**nje uz vjetar je poznato u svim tvojim glupim komentarima pa nemam potrebe da ti odgovaram.