Исповијест њемачког џихадисте о ИД

Њемачки џихадист, који је побјегао од Исламске државе (ИСИЛ) у Сирији, након што је свједочио бруталним декапитацијама и егзекуцијама, тврди да та терористичка творевина планира напад који би обухватио подручје читаве Европе.

Свијет 19.12.2015 | 08:10
Исповијест њемачког џихадисте о ИД

- Они желе нешто што ће се догодити свугдје у исто вријеме - рекао је за "Дер Спиегел" 27-годишњи бивши џихадист, идентифициран као Харрy С. из затвора у Њемачкој.

Рекао је како је три мјесеца провео с ИСИЛ-ом у Сирији, те да је побјегао јер више није могао поднијети њихову бруталност, а сада све што зна говори њемачким властима, преноси "Индепендент".

Испричао је и шта зна о терористи познатом као Мохамед Махмоуд, аустријском исламисти, који је основао забрањену салафистичку терористичку групу "Миллату Ибрахим".

Тврди да је Махмоуд на седмичној бази проводио масовна погубљења и идеолошке тренинге у Раки.Извјештаје да су Махмоуд и берлински репер Денис Цусперт, који је промијенио име у Абу Талха ал-Алмани, убијени у зрачним нападима у Сирији, њемачка влада није потврдила.

Харрy С. је суочен с оптужбама за чланство у терористичкој организацији и чека га подужа затворска казна ако буде проглашен кривим на суду.

Његов адвокат Удо Wüртз истакнуо је како његов клијент није директно учествовао у злочинима, назвавши га "потрчком који је сам себи дозволио да га заведе пропаганда ИСИЛ-а и који је сам себе довео у заблуду".

Њемачке обавјештајне службе вјерују да се више од 700 Нијемаца придружило ИСИЛ-у у Ираку и Сирији.

Извор: Аваз

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ја

19.12.2015 07:22

"Њемачке обавјештајне службе вјерују да се више од 700 Нијемаца придружило ИСИЛ-у у Ираку и Сирији"! Уз плацену социјалну помоц и здравствено осигурање од стране њемацке владе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

к

19.12.2015 08:12

Имају лијепе униформе,не знам само ко им је дао,или од кога су купили,а не зна се ни за орузје ко их снабдјева! И онда додје "опасна" Турска авијација и испали ракету у реп авиона који се бори против ових главосјеца! И онда додју ове насе потурице и то све оправдавају!

Name

Богоје

19.12.2015 08:04

Тај напад на Европу планирају Јевреји и они ово све унапред смисљено вуку потезе да се освете антисемитској Европи сто нама СРБИМА одговара јер су нам близи они него Европа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стрсљен

19.12.2015 08:07

Масони и Јевреји су тако направили да Њемацка храни и издрзава своје убице а то це се догодити за 40 година док се роде јос двије генерације Арапа у Њемацкој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

19.12.2015 10:44

Ма родило се вец њих, буразеру! Провозај се мало до сјеверне Европе, на све су стране... Скоро био, па видио!

Name

Мд

21.12.2015 20:00

Еу је на кољенима сто се тице арапа багре је досло и долази хаос

ОДГОВОРИТЕ