Ispovijest njemačkog džihadiste o ID

Njemački džihadist, koji je pobjegao od Islamske države (ISIL) u Siriji, nakon što je svjedočio brutalnim dekapitacijama i egzekucijama, tvrdi da ta teroristička tvorevina planira napad koji bi obuhvatio područje čitave Evrope.

Svijet 19.12.2015 | 08:10
Ispovijest njemačkog džihadiste o ID

- Oni žele nešto što će se dogoditi svugdje u isto vrijeme - rekao je za "Der Spiegel" 27-godišnji bivši džihadist, identificiran kao Harry S. iz zatvora u Njemačkoj.

Rekao je kako je tri mjeseca proveo s ISIL-om u Siriji, te da je pobjegao jer više nije mogao podnijeti njihovu brutalnost, a sada sve što zna govori njemačkim vlastima, prenosi "Independent".

Ispričao je i šta zna o teroristi poznatom kao Mohamed Mahmoud, austrijskom islamisti, koji je osnovao zabranjenu salafističku terorističku grupu "Millatu Ibrahim".

Tvrdi da je Mahmoud na sedmičnoj bazi provodio masovna pogubljenja i ideološke treninge u Raki.Izvještaje da su Mahmoud i berlinski reper Denis Cuspert, koji je promijenio ime u Abu Talha al-Almani, ubijeni u zračnim napadima u Siriji, njemačka vlada nije potvrdila.

Harry S. je suočen s optužbama za članstvo u terorističkoj organizaciji i čeka ga poduža zatvorska kazna ako bude proglašen krivim na sudu.

Njegov advokat Udo Würtz istaknuo je kako njegov klijent nije direktno učestvovao u zločinima, nazvavši ga "potrčkom koji je sam sebi dozvolio da ga zavede propaganda ISIL-a i koji je sam sebe doveo u zabludu".

Njemačke obavještajne službe vjeruju da se više od 700 Nijemaca pridružilo ISIL-u u Iraku i Siriji.

Izvor: Avaz

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ja

19.12.2015 07:22

"Njemačke obavještajne službe vjeruju da se više od 700 Nijemaca pridružilo ISIL-u u Iraku i Siriji"! Uz placenu socijalnu pomoc i zdravstveno osiguranje od strane njemacke vlade...

ODGOVORITE
Name

k

19.12.2015 08:12

Imaju lijepe uniforme,ne znam samo ko im je dao,ili od koga su kupili,a ne zna se ni za oruzje ko ih snabdjeva! I onda dodje "opasna" Turska avijacija i ispali raketu u rep aviona koji se bori protiv ovih glavosjeca! I onda dodju ove nase poturice i to sve opravdavaju!

Name

Bogoje

19.12.2015 08:04

Taj napad na Evropu planiraju Jevreji i oni ovo sve unapred smisljeno vuku poteze da se osvete antisemitskoj Evropi sto nama SRBIMA odgovara jer su nam blizi oni nego Evropa.

ODGOVORITE
Name

Strsljen

19.12.2015 08:07

Masoni i Jevreji su tako napravili da NJemacka hrani i izdrzava svoje ubice a to ce se dogoditi za 40 godina dok se rode jos dvije generacije Arapa u Njemackoj.

ODGOVORITE
Name

Ja

19.12.2015 10:44

Ma rodilo se vec njih, burazeru! Provozaj se malo do sjeverne Evrope, na sve su strane... Skoro bio, pa vidio!

Name

Md

21.12.2015 20:00

Eu je na koljenima sto se tice arapa bagre je doslo i dolazi haos

ODGOVORITE