Видео, ЕЛ најављује: Због лакрдије у Истанбулу тражићемо промјену правила!

Макаби је на крају у регуларном току меча у Истанбулу славио са 70:66, али је даље прошла Дарушафака!

Кошарка 19.12.2015 | 21:40
Видео, ЕЛ најављује: Због лакрдије у Истанбулу тражићемо промјену правила!

Утакмица последњег кола прве фазе кошаркашке Евролиге између Дарушафаке и Макабија из Тел Авива подигла је много прашине у јавности на Старом континенту.

Понос Израела покушао је на том мечу да не добије у регуларном току већ да “намести“ одлазак у продужетак како би у додатних пет минута славио са 11 или више разлике што би му донело довољну велику победу за пласман у Топ 16 фазу.

Због оваквог финиша, који је донео и неке комичне ситуације и промашаје, челници Евролиге најавили су да ће затражити промену одређених правила такмичења.

“Направићемо озбиљне консултације са стручњацима како би дошли до предлога решења које би онемогућило да се овакве ситуације понављају у будућности. Једно од решења је и да се поени постигнути у продужецима не рачунају у укупном пласману и кош-разлици. Овај и неке друге предлоге намеравамо да пошаљемо техничкој комисија ФИБА. Према ранијим најавама, следећи ’круг’ промене и усклађивањва правила требало би да буде за сезону 2016./17.“, наводи се у саопштењу Евролиге.

Макаби је на крају у регуларном току меча у Истанбулу славио са 70:66, али је даље прошла Дарушафака.

Коментари / 0

Оставите коментар