Video, EL najavljuje: Zbog lakrdije u Istanbulu tražićemo promjenu pravila!

Makabi je na kraju u regularnom toku meča u Istanbulu slavio sa 70:66, ali je dalje prošla Darušafaka!

Košarka 19.12.2015 | 21:40
Video, EL najavljuje: Zbog lakrdije u Istanbulu tražićemo promjenu pravila!

Utakmica poslednjeg kola prve faze košarkaške Evrolige između Darušafake i Makabija iz Tel Aviva podigla je mnogo prašine u javnosti na Starom kontinentu.

Ponos Izraela pokušao je na tom meču da ne dobije u regularnom toku već da “namesti“ odlazak u produžetak kako bi u dodatnih pet minuta slavio sa 11 ili više razlike što bi mu donelo dovoljnu veliku pobedu za plasman u Top 16 fazu.

Zbog ovakvog finiša, koji je doneo i neke komične situacije i promašaje, čelnici Evrolige najavili su da će zatražiti promenu određenih pravila takmičenja.

“Napravićemo ozbiljne konsultacije sa stručnjacima kako bi došli do predloga rešenja koje bi onemogućilo da se ovakve situacije ponavljaju u budućnosti. Jedno od rešenja je i da se poeni postignuti u produžecima ne računaju u ukupnom plasmanu i koš-razlici. Ovaj i neke druge predloge nameravamo da pošaljemo tehničkoj komisija FIBA. Prema ranijim najavama, sledeći ’krug’ promene i usklađivanjva pravila trebalo bi da bude za sezonu 2016./17.“, navodi se u saopštenju Evrolige.

Makabi je na kraju u regularnom toku meča u Istanbulu slavio sa 70:66, ali je dalje prošla Darušafaka.

Komentari / 0

Ostavite komentar