Радончић одбио улазак у Савјет министара БиХ

Данас су у 10 сати, у Предсједништву БиХ разговарали предсједник СДА Бакир Изетбеговић и предсједник СББ-а Фахрудин Радончић. 

Босна и Херцеговина 18.12.2015 | 22:52
Радончић одбио улазак у Савјет министара БиХ

Овом приликом је изражено задовољство да је коалиција СДА-СББ потпуно стабилизовала стање у Федерацији, БиХ, па и у региону. Ипак, Радончић и СББ не желе именовати своје кадрове на упражњена мјеста у Савјету министара БиХ.

Двојица предсједника су се сложили да је коалиција у веома кратком времену већ дала огромне резултате на домаћем и међуанародном плану и да је коегзистентна, принципијелна и да ће њена имплементација бити сериозно настављена.

"Поводом очекивања да ће 30. децембра на Представничком вијећу ПС БиХ Фахрудин Радончић бити именован за министра саобраћаја и веза, а господин Бакир Даутбашић за замјеника министра одбране, предсједник СББ-а Радончић је са жаљењем упознао Изетбеговића да он лично не жели ући у Савјет министара. Разлог томе је да је предсједник СББ-а свом бирачком тијелу обећао деполитизацију правосуђа и супротстављање монтираним политичким процесима, а да се они настављају још жешће и са још тежим злоупотребама службеног положаја појединих тужиоца у покушају да онемогуће нову коалицију и владавину права на нивоу неминовних европских стандарда", наводи се у саопшењу СББ-а.

Да ли ће СББ уопше предложити друго име за министра саобраћаја и веза или ће СДА сама изабрати своје кадрове на упражњене позиције ДФ-а, остаје отворено питање о којем ће се, између осталог, политички изјаснити и Предсједништво и Главни одбор СББ-а.

"Независно од данашње одлуке, СББ и његов предсједник остају чврсто опредијељени у борби за друштво једнаке шансе, владавину права, евроатланске интеграције, босанскохерцеговачко јединство и јачање бошњачког политичког фактора, што је у интересу свих грађана БиХ. СББ ће и даље са много ентузијазма досљедно проведити реформске агенде и имати чврсту позицију у секуларизацији и европеизацији БиХ. На томе ће упорно радити сви изабрани и будући дужносници СББ-а на свим нивоима извршне и законодавне власти, те јавним компанијама и агенцијама", каже се у саопшењу.

Предсједник СББ-а Фахрудин Радончић овом приликом исказује дубоку захвалност, многим грађанима, домаћим и међународним представницима, политичким и вјерским институцијама и странкама и удружењима грађана, који су дали пуну подршку и очекивали да ће његовим личном усласком у извршну власт бити убрзани и хармонизовани процеси реформи и развоја БиХ, те и приоритетну реформу правосуђа што је општи домаћи и међународни став.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Богоје

18.12.2015 14:41

Замислите само ста би муслимани све урадили да је Карадзицев син САСА председник РС а Алије изетбеговица као терористе над својим и србским народом син председн ик ЗДА који је цлан ИСИЛА и који финансира терористе а босњацку децу саље у ратове. Са друге стране колико су Срби у медјусобним варницама заробили своју интелигенцију да о томе и не мисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре богоје

18.12.2015 14:48

Богоје бога ти не лупај.

Name

за Благоја

18.12.2015 15:43

Твој мозак је зрео за генералке.

Name

Маки

18.12.2015 17:10

Свака цаст Богоје на коментару! Сљепи смо поред оцију.

Name

Игор

19.12.2015 09:43

Предсједникова кцерка је у Скупстини РС и не видим проблем да буде потпредсједник исте или у скорој будуцности и предсједник. За вису функцију мора да се кандидује, ни ту не видим проблем. Кога бирају муслимани уопсте ме не интересује.

Name

Ђорђе С.

18.12.2015 14:51

Ово не значи да СББ не жели да уђе у Савјет министара, већ да лично Фахрудин не жели министарску функцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

18.12.2015 14:52

Ништа ново , од завршетка рата врте се по новинским насловима једне те исте фаце , земља не напредује а мени се више манта од њих !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

18.12.2015 15:28

Радончић нече у Савјет министара зато што у његовим редовима сједе СДС кадрови, то знају и птице на грани.Зна се да је Радончић највечи љубитељ Милорада Додика и СНСД, па нече да поквари ту обострану љубав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@радон

18.12.2015 15:34

Одите на гоогле и процитајте wикилеакс о Радонцицу од прије пар година. Сваки коментар је сувисан. Радонциц прица о правосудју, е управо су то американци навели као главни разлог његовог уласка у политику. Сацувати криминалом стецено. Прави разлог овог не уласка је проблем у Пристини. Наиме Пристински суд је мислим подигао оптузницу против Радонцица. Радонциц је радио са Кељмендијем и јос пар теских мафијаса, за које се везу бројне ликвидације. Док се нису сљубили СДА и СББ годинама је Радонциц све ово пребацивао на Бакира. Да поједноставим, Радонцицу је правосудје бих једнако велик проблем као и Додику. Да је СББ побједио коалирао би са Додиком и Цовицем и по краком поступку би земља били растурена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

18.12.2015 16:31

све мафијас до мафијаса а јадни народ на све три стране води борбу да презиви нема голог отока да их смири

Name

Зеро

19.12.2015 00:26

Радонциц је мало веца риба од Додика. Он макар има покрице од 50 000 КМ дневно, за висе од 20 година. Акумулира се ту лијепа цифра,без других послова и реклама.

Name

Цале

18.12.2015 17:09

Полако се склапају коцкице ка успостављању нормалне и здраве власти и новог Вијеца министара, паметан потез Радонцица!

ОДГОВОРИТЕ